Cene apartmana na jednoj od najlepših srpskih planina kreću se od 100 do 320 evra

17:00

Turizam 0

Sve rezervisano unapred, traži se krevet više na Tari za praznike

tara
rina

Sitno se odbrojava do novogodišnjih i Božićnih praznika, a sudeći prema rezervisanosti smeštajnih kapaciteta veliki broj naših građana svoj odmor provešeće na Tari. Za ovu planinu već mesec dana unazad vlada veliko interesovanje i već sada se traži krevet više.

- Prema zvaničnim podacima hotelijera, restoratera i izdavaoca privatnog smeštaja, popunjenost smeštajnih kapaciteta za vreme novogodišnjih praznika prelazi 95 procenata. Cena privatnog smeštaja varira u odnosu na vrstu smeštajne jedinice i lokacije na kojoj se nalazi. Dnevni najam apartmana na Tari za praznike iznosi 100 evra dok je za iznajmljivanje luksuznijeg smeštaja potrebno izdvojiti oko 320 evra. Cena po Novoj godini u privatnom smeštaju je od 50 do 100 evra, rekao je za RINU Siniša Spasojević iz TO Tara - Drina.

tara rina
 

Hoteli Vojne ustanove „Tara“ beleže maksimalnu popunjenost. Cena hotelskog smeštaja u hotelu „Omorika“ koja uključuje usluge polupansiona uz mogućnost korišćenja bazena, saune i teretane varira od 6000 do 10.800 dinara. Cena je izražena po osobi na dnevnom nivou. U najavi je otvaranje sadržaja za najmlađe, dečje sobe koja se nalazi u sklopu hotela i ski škole koja će biti na raspolaganju turistima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- U ostalim hotelima cena na bazi usluge noćenja sa doručkom varira od 2800 do 6000 dinara. Vrhunska energija, kvalitetan muzički program i odlična gastronomska ponuda su garant nezaboravnog početka nove godine u hotelskim restoranima. Za konzumaciju novogodišnjeg menija potrebno je izdvojiti od 2900 dinara koliko do 9000 u zavisnosti od hotela, dodaje Spasojević.

U sklopu „Tara-Exclusive“ apartmana i čuvene kafane „Kurta“ u centralnom delu Kaluđerskih bara nalazi se nov spa centar sa saunom i đakuzijem. Uređena staza i moderna skijašnica spremni su za sve ljubitelje skijanja. Staza je prvenstveno namenjena deci i početnicima.

tara rina
 

U Bajinoj Bašti, opštini koja je centar planine Tare i srce regiona srednjeg Podrinja, na glavnom gradskom trgu 31. decembra od 12 sati zakazana je predstava za najmlađe, zatim tradicionalno slikanje sa Deda Mrazom, a od 22 sata je novogodišnji koncert Kristine Denić sa bendom i ponoćni nastup trubačkog orkestra Petra Milićevića. Tradicionalna manifestacije „Bajna zima“ se nastavlja prvog dana nove godine dečjim programom.

- Od kraja ove godine pa sve do 19. januara na glavnoj ulici u Bajinoj Bašti u tipskim kućicama biće praznični bazar gde će se prodavati suveniri, proizvodi domaće radinosti, tradicionalna pića, hrana i slično. U samoj Bajinoj Bašti popunjenost smeštajnih kapaciteta je preko 90 procenata, a cene za praznike se kreću od 30 evra pa na gore, zaključio je Spasojević.

safari

Neverovatan safari na srpski način, kroz prelepe predele Tare vozi vojni kamion: Nova turistička atrakcija oduševljava, voze se deca od tri ali i penzioneri od 83 godine (FOTO)

Turizam

12:00

19 jun, 2024

Planina koju je za svoj dom birao i bog Tar, jedna je od tri najposećenije u Srbiji. Veličanstveni priodni predeli svake godine tokom letnje sezone privlače veliki broj turista, a od pre dve godine gosti nestvarne pejzaže Tare mogu da dožive iz do sad neviđene perspektive ali i iz neočekivanog vozila. Vojni kamioni marke TAM spremni su za safari, koji turistima pružaju nezaboravn doživljaj.

Komentari(0)

Loading