Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu

19:00

Turizam 0

Ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda

zlatibor
rina

Iako nisu retki oni koji ga kritikuju, sudeći po zvaničnim statističkim podacima i oni koji to čine dolaze na Zlatibor. Ova srpska planina u prvih 10 meseci beleži porast broja posetilaca od 25 procenata i nalazi se na drugom mestu po posećenosti, odmah iz Beograda. Turistički radnici već su spremni i za predstojeću zimsku turističku sezonu i obaranje sopstvenih rekorda.

- Kao i svake godine pripremili smo bogat program nastupa na Кraljevom trgu za novogodišnje praznike. Program počinje već 28.decembra dečjom Novom godinom, dodelom paketića za decu. U pitanju je koncert Leontine i dečijeg hora “Čarolija”. Tom prilikom će za svu decu sa teritorije opštine Čajetina biti uručeni paketići. Verujemo da će se mališani lepo provesti i da ćemo tu tradiciju podele paketića nastaviti i u narednim godinama. Za doček Nove godine, 31. decembra očekuje nas nastup Saše Matića sa početkom u 21 čas, u ponoć koncert trubačkog orkestra Dejana Jevđića, služiće se kuvano vino, rakija, a u ponoć će biti vatromet. Prvi januar je rezervisan za koncert „Magla benda“. Takođe u zlatiborskim hotelima i restoranima priremljen je bogat novogodišnji program“, rekao je za RINU direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Nezaobilazna atrakcija svakako je Gold Gondola, a sve posetioce Zlatibora svakog dana u nedelji očekuju aktivnosti tokom praznika i cele zimske sezone. Ponedeljak je planiran za sportske aktivnosti, a pre svega nordijsko skijanje ukoliko bude snega. Utorkom će biti u ponudi topli napici u novom kafiću sa popustom u okviru Zlatiborske čajanke. Najmlađi će se najviše obradovati sredi kada će se odvijati besplatne radionice vajanja na snegu, kao i razni drugi zabavno-edukativni sadržaji. Četvrtak će biti dan za umetnost kada će učesnici iskazati kreativnsot kroz slikarstvo i pravljenje tradiconalnih zlatiborskih proizvoda, a ljubitelji stranih i domaćih hitova uživaće u žurkama na Torniku vikendom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Po prvi put ove godine, uz sve turističke sadržaje, organizovaćemo manifestaciju „Duhovnim stopama“ koja će početi otvaranjem izložbe ikona „Кa liku“ profesora Jnjićijevića u saradnji sa još dvoje umetnika. Na programu je duo drama o patrijarhu Pavlu, kao i nastup Braće Teofilovići u istom duhu. Matija Bećković nam je potvrdio dolazak, ali ćemo tek da preciziramo datum. Školski Savindan će biti deo naše tradicionalne manifestacije u saradnji sa Hramom Preobraženja Gospodnjeg. U februaru očekujemo duo dramu Nebojše Milovanovića „Čovek visine“, to je Predićeva rasprava o Njagoševom mauzoleju na Lovćenu. Nadam se da ćemo od Božića do Sretenja zaokružiti kulturnu ponudu na Zlatiboru i ispuniti potrebu posetilaca za takvom vrstom sadržaja“, rekla je direktorka Кulturnog centra Zlatibor Danica Jevtić Šišović.

Svake sezone Zlatibor kontinuirano opravdava status najposećenije planine u Srbiji zbog čega mu se posetioci uvek rado vraćaju u sve većem broju. Takav uspeh je ujedno i inspiracija da se ponuda konstantno obogaćuje i unapređuje u pravcu specifičnih potreba savremenog turiste.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading