SELO DRAČA Geografski centar Srbije

09:30

Turizam 0

Još od 18. veka na obroncima planine Rudnik leži selo bogatog istorijskog nasleđa, prirodnih lepota i srdačnih domaćina – selo Drača

Selo Drača
Rina

Još od 18. veka na obroncima planine Rudnik leži selo bogatog istorijskog nasleđa, prirodnih lepota i srdačnih domaćina – selo Drača.

Zanimljivosti o selu Drača

Ovo poznato selo u centralnoj Srbiji imenovano je po žbunastoj trnovitoj biljci, drači, rasprostranjenoj na ovom prostoru. Živopisno selo opčinjavajućih slika prirode, selo Drača, zvanično predstavlja geografski centar Srbije.

Seoski turizam u selu Drača

Ponosni što žive u srcu Srbije, meštani otvaraju vrata svojih domaćinstava i nude tradicionalno gostoprimstvo, opredeljujući se da ovaj kraj učine interesantnim svim ljubiteljima seoskog turizma. Selom Drača dominiraju tri brda – Visibaba, Rujevica i Bogosavljevica – proširujući ponudu seoskog turizma rekreativnim aktivnostima, a reka Dračka, koja protiče kroz selo, upotpunjuje idiličan krajolik.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U kotlini Dračke reke, opkoljen visokim brdima, nalazi se dragulj ovog sela, Manastir Drača, za koji se veruje da je podignut krajem 13. veka. Kompleks ovog manastira proglašen je spomenikom kulture od velikog značaja.

Gde se nalazi selo Drača

Selo Drača nalazi se u opštini Kragujevac, u Šumadijskom okrugu. Selo Drača udaljeno je od Beograda 92km, od Niša 115km, a od Novog Sada 160km.

Vodena pećina-reka Pranjica

DRAGULJ U SRCU SRBIJE Vodena pećina koju MORATE videti, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara, za ostatak se čekaju ronioci (FOTO)

Turizam

20:00

29 april, 2024

Arilje - Iako nije poznata kao Tara i Uvac, reka Panjica koja protiče kroz sela u blizini Arilja pravi je turistički biser koji je od strane posetilaca prepoznat tek pre nekoliko godina, kada su se usled pandemije mnogi upustili u istraživanje predela u Srbiji. Doboko usečen kanjon jedan je od najlepših u ovom kraju i predstavlja pravo blago očuvane, netaknute prirode. Kroz tok Panjice vodi vas staza dugačka oko 1.000 metara, a sve one koji se odluče da je prepešače na samom kraju očekuje nagrada, jer se tu nalazi jedinstvena Vodena pećina.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading