CENE U HOTELIMA I KAFIĆIMA SKOČILE, ALI IZGLEDA DA TO NIKOME NE SMETA, NAPROTIV Na Zlatiboru tokom praznika boravilo čak 100.000 ljudi

Kiza R

21:00

Turizam 0

Stigli zvanični podaci, uz cene skočio i broj posetilaca

CENE U HOTELIMA I KAFIĆIMA SKOČILE, ALI IZGLEDA DA TO NIKOME NE SMETA, NAPROTIV Na Zlatiboru tokom praznika boravilo čak 100.000 ljudi
Rina

Nakon pristiglih podataka iz turističke organizacije više nema dileme koja je to najpopularnija destinacija bila u Srbiji tokom novogodišnjih praznika. Na Zlatiboru je tokom minulih dana boravilo preko 100.000 turista. Svi kapaciteti su bili popunjeni a krevet više koji se tražio, mogao se eventualno pronaći u seoskim mesnim zajednicama.

"Svi lokaliteti su bili dosta dobro posećeni, ogromno interesovanje je bilo za gondolom ali je ogroman pritisak bio i na ugostiteljima, kafićima, restoranima i hotelskim objektima. Kraljev trg je konstantno bio pun i po posećenosti koncerata videli smo koliko je ljudi prisutno na Zlatiboru. Ponosni smo i srećni što je sve proteklo u najboljem redu, bez ikakvih incidenata i da su turisti mogli da uživaju u lepom vremenu, šetnjama, biciklizmu, kvadovima, paraglajdingu, kada već nema snega", kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Blaga poskupljenja u hotelskom smeštaju koja prate inflaciju nisu uticala na ovogodišnju potražnju. Prema podacima Turističke organizacije Zlatibor, posećenost je ove godine bila rekordna i zabeležen je porast od 5% u odnosu na 2019. godinu. I Stopića pećina zabeležila je povećanje od 10% u odnosu na isti period prošle godine. Posebna atrakcija za posetioce Zlatibora u dane praznika bila je i najduža panoramska gondola na svetu gde su novi sadržaji obeležili početak zimske sezone.

Možda vas zanima:

dalibor

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna

Aktuelno

13:00

25 jun, 2025

Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Možda vas zanima:

dalibor

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna

Aktuelno

13:00

25 jun, 2025

Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Možda vas zanima:

dalibor

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna

Aktuelno

13:00

25 jun, 2025

Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

CENE U HOTELIMA I KAFIĆIMA SKOČILE, ALI IZGLEDA DA TO NIKOME NE SMETA, NAPROTIV Na Zlatiboru tokom praznika boravilo čak 100.000 ljudi Rina

Možda vas zanima:

dalibor

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna

Aktuelno

13:00

25 jun, 2025

Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Možda vas zanima:

dalibor

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna

Aktuelno

13:00

25 jun, 2025

Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

 

Možda vas zanima:

dalibor

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna

Aktuelno

13:00

25 jun, 2025

Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Možda vas zanima:

dalibor

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna

Aktuelno

13:00

25 jun, 2025

Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Možda vas zanima:

dalibor

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna

Aktuelno

13:00

25 jun, 2025

Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

"Verske manifestacije koje su posvećene obeležavanju Božića su tu pred nama, doček Srpske Nove godine takođe će biti obeležen na Kraljevom trgu besplatnim koncertom u organizaciji Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. Nakon toga nas očekuje niz manifestacija koje ćemo posvetiti deci, odnosno dečja nedelja kada ćemo našim najmlađim gostima prirediti iznenađenja. Kulturni centar radi, redovne su i bioskopske projekcije i pozorišne predstave a treba naglasiti da su se i hoteli potrudili da sa svojom ponudom učine praznike lepšim za svoje goste. Zaista verujem da će pasti sneg i da će svi koji dođu moći glavni fokus da stave na zimske sadržaje", dodao je Živanović.

Turistička organizacija Zlatibor krenula je u svoje promotivne aktivnosti i u narednom periodu posetiće specijalizovani sajam kampera i opreme za aktivan odmor u Štutgartu, nakon koga slede sajmovi u Sofiji i Beogradu gde će se najaviti letnja sezona i svi sadržaji kojima Zlatibor raspolaže kao i godina jubileja koja sledi a to je obeležavanje 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading