CENE U HOTELIMA I KAFIĆIMA SKOČILE, ALI IZGLEDA DA TO NIKOME NE SMETA, NAPROTIV Na Zlatiboru tokom praznika boravilo čak 100.000 ljudi
Stigli zvanični podaci, uz cene skočio i broj posetilaca

Nakon pristiglih podataka iz turističke organizacije više nema dileme koja je to najpopularnija destinacija bila u Srbiji tokom novogodišnjih praznika. Na Zlatiboru je tokom minulih dana boravilo preko 100.000 turista. Svi kapaciteti su bili popunjeni a krevet više koji se tražio, mogao se eventualno pronaći u seoskim mesnim zajednicama.
"Svi lokaliteti su bili dosta dobro posećeni, ogromno interesovanje je bilo za gondolom ali je ogroman pritisak bio i na ugostiteljima, kafićima, restoranima i hotelskim objektima. Kraljev trg je konstantno bio pun i po posećenosti koncerata videli smo koliko je ljudi prisutno na Zlatiboru. Ponosni smo i srećni što je sve proteklo u najboljem redu, bez ikakvih incidenata i da su turisti mogli da uživaju u lepom vremenu, šetnjama, biciklizmu, kvadovima, paraglajdingu, kada već nema snega", kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.
Blaga poskupljenja u hotelskom smeštaju koja prate inflaciju nisu uticala na ovogodišnju potražnju. Prema podacima Turističke organizacije Zlatibor, posećenost je ove godine bila rekordna i zabeležen je porast od 5% u odnosu na 2019. godinu. I Stopića pećina zabeležila je povećanje od 10% u odnosu na isti period prošle godine. Posebna atrakcija za posetioce Zlatibora u dane praznika bila je i najduža panoramska gondola na svetu gde su novi sadržaji obeležili početak zimske sezone.
Možda vas zanima:

Na Zlatiboru se čeka slobodno mesto u kafiću, domaća kafa 150 a čuvena komplet lepnja 400 dinara
Da li je iko ostao u gradu, planine su krcate

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

Na Zlatiboru se čeka slobodno mesto u kafiću, domaća kafa 150 a čuvena komplet lepnja 400 dinara
Da li je iko ostao u gradu, planine su krcate

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

Na Zlatiboru se čeka slobodno mesto u kafiću, domaća kafa 150 a čuvena komplet lepnja 400 dinara
Da li je iko ostao u gradu, planine su krcate

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Možda vas zanima:

Na Zlatiboru se čeka slobodno mesto u kafiću, domaća kafa 150 a čuvena komplet lepnja 400 dinara
Da li je iko ostao u gradu, planine su krcate

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

Na Zlatiboru se čeka slobodno mesto u kafiću, domaća kafa 150 a čuvena komplet lepnja 400 dinara
Da li je iko ostao u gradu, planine su krcate

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

Na Zlatiboru se čeka slobodno mesto u kafiću, domaća kafa 150 a čuvena komplet lepnja 400 dinara
Da li je iko ostao u gradu, planine su krcate

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

Na Zlatiboru se čeka slobodno mesto u kafiću, domaća kafa 150 a čuvena komplet lepnja 400 dinara
Da li je iko ostao u gradu, planine su krcate

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

Na Zlatiboru se čeka slobodno mesto u kafiću, domaća kafa 150 a čuvena komplet lepnja 400 dinara
Da li je iko ostao u gradu, planine su krcate

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
"Verske manifestacije koje su posvećene obeležavanju Božića su tu pred nama, doček Srpske Nove godine takođe će biti obeležen na Kraljevom trgu besplatnim koncertom u organizaciji Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. Nakon toga nas očekuje niz manifestacija koje ćemo posvetiti deci, odnosno dečja nedelja kada ćemo našim najmlađim gostima prirediti iznenađenja. Kulturni centar radi, redovne su i bioskopske projekcije i pozorišne predstave a treba naglasiti da su se i hoteli potrudili da sa svojom ponudom učine praznike lepšim za svoje goste. Zaista verujem da će pasti sneg i da će svi koji dođu moći glavni fokus da stave na zimske sadržaje", dodao je Živanović.
Turistička organizacija Zlatibor krenula je u svoje promotivne aktivnosti i u narednom periodu posetiće specijalizovani sajam kampera i opreme za aktivan odmor u Štutgartu, nakon koga slede sajmovi u Sofiji i Beogradu gde će se najaviti letnja sezona i svi sadržaji kojima Zlatibor raspolaže kao i godina jubileja koja sledi a to je obeležavanje 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Alpi juga Srbije: Tri lokve na Suvoj planini čuvaju uspomenu na hajduke
Na dvadesetak kilometara od Niša nalazi se najtoplije i najsuvlje mesto u celoj Srbiji – Suva planina.

U NJEMU SE ČUVAJU MOŠTI DESPOTA STEFANA LAZAREVIĆA: Visoke zidine manastira Manasija skrivaju bogatu istoriju
Manastir Manasija očarava svojim uzvišenim izgledom.

OVAJ SRPSKI HEROJ POGINUO JE U BOJU NA LJUBIĆU Zoran je jedan od retkih živih potomaka, a po njegovom liku urađen je spomenik velikom junaku
Jedan od najvećih junaka u oba srpska ustanka protiv Turaka bio je Tanasko Rajić, rođen 1754. godine u srcu Šumadije u selu Stragari

MALDIVI, KOPAKABANA, TARZAN... Donosimo vam spisak najlepših plaža u Srbiji, odličan izbor za vreli vikend (FOTO)
Ukoliko imate slobodan vikend, mi vam preporučujemo neku od prelepih plaža u Srbiji

NAJLEPŠI SREDNJOVEKOVNI MANASTIRI Vrhunac svog razvoja Srbija je doživela za vreme vladavine dinastije Nemanjića, kada su nastali brojni manastiri i razvijeni gradovi
Srednjovekovna Srbija imala je veoma burnu istoriju; međutim, u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu zauzimala je istaknuto mesto u tadašnjoj Evropi.
Komentari(0)