ČAROBNE DESTINACIJE U SRBIJI Evo gde obavezno morate otići tokom zime i uživati u snežnoj magiji

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Ove destinacije jednostavno morate posetiti.

ČAROBNE DESTINACIJE U SRBIJI Evo gde obavezno morate otići tokom zime i uživati u snežnoj magiji
Shutterstock

 

Ljubiteljima zime, snega i njegovih predivnih kreacija ne smetaju ni hladnoća ni kratak dan kako bi planirali nezaboravno putovanje, već razmišljaju kako da se što pre spakuju i zapute na planiranu destinaciju. Srbija ima mnogo toga lepog i neobičnog da ponudi.

Posebnu lepotu imaju zaleđene rečice i jezera, kao i vodopadi, čija je voda ostala skamenjena u ledu, kao predivni ukrasi u pećinama.

Vodopad Veliki buk (Lisine) nalazi se u Istočnoj Srbiji, na planini Beljanici. Rečica Vrelo formirala je malo jezerce u podnožju brda odakle se sa oko 25 metara visine voda moćno sliva. Tokom veoma hladnih zima, predeo je okovan ledom.

Shutterstock
 

Vodopad Gostilje nalazi se na Zlatiboru na istoimenoj reci. Najviši vodopad nastaje obrušavanjem vode sa oko 20 m visine, a nizvodno od njega Gostiljska reka gradi veći broj manjih vodopada i slapova sve do ušća u reku Katušnicu.

Kada temepratura padne duboko ispod nule ceo predeo izgleda nestvarno, sa ledenim ukrasima i skulpturama.

Shutterstock/veliki buk
 

Tara je nepravedno zapostavljena pored susednog Zlatibora, a ima mnogo više netaknute prirode. Šetnja šumama dočaraće vam pravu ćud planine, a ako idete obeleženim stazama ne možete zalutati. Obavezno posetite vidikovac Banjska stena, najslikanije mesto na Instagramu. Odatle se pruža predivan pogled na jezero Perućac i kanjon Drine. Predeo je lep u svako doba godine, a pogotovu tokom zime, kad sneg ukrasi okolne planine i doline.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari(0)

Loading