ČAROBNE DESTINACIJE U SRBIJI Evo gde obavezno morate otići tokom zime i uživati u snežnoj magiji

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Ove destinacije jednostavno morate posetiti.

ČAROBNE DESTINACIJE U SRBIJI Evo gde obavezno morate otići tokom zime i uživati u snežnoj magiji
Shutterstock

 

Ljubiteljima zime, snega i njegovih predivnih kreacija ne smetaju ni hladnoća ni kratak dan kako bi planirali nezaboravno putovanje, već razmišljaju kako da se što pre spakuju i zapute na planiranu destinaciju. Srbija ima mnogo toga lepog i neobičnog da ponudi.

Posebnu lepotu imaju zaleđene rečice i jezera, kao i vodopadi, čija je voda ostala skamenjena u ledu, kao predivni ukrasi u pećinama.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vodopad Veliki buk (Lisine) nalazi se u Istočnoj Srbiji, na planini Beljanici. Rečica Vrelo formirala je malo jezerce u podnožju brda odakle se sa oko 25 metara visine voda moćno sliva. Tokom veoma hladnih zima, predeo je okovan ledom.

ČAROBNE DESTINACIJE U SRBIJI Evo gde obavezno morate otići tokom zime i uživati u snežnoj magiji Shutterstock
 

Vodopad Gostilje nalazi se na Zlatiboru na istoimenoj reci. Najviši vodopad nastaje obrušavanjem vode sa oko 20 m visine, a nizvodno od njega Gostiljska reka gradi veći broj manjih vodopada i slapova sve do ušća u reku Katušnicu.

Kada temepratura padne duboko ispod nule ceo predeo izgleda nestvarno, sa ledenim ukrasima i skulpturama.

ČAROBNE DESTINACIJE U SRBIJI Evo gde obavezno morate otići tokom zime i uživati u snežnoj magiji Shutterstock/veliki buk
 

Tara je nepravedno zapostavljena pored susednog Zlatibora, a ima mnogo više netaknute prirode. Šetnja šumama dočaraće vam pravu ćud planine, a ako idete obeleženim stazama ne možete zalutati. Obavezno posetite vidikovac Banjska stena, najslikanije mesto na Instagramu. Odatle se pruža predivan pogled na jezero Perućac i kanjon Drine. Predeo je lep u svako doba godine, a pogotovu tokom zime, kad sneg ukrasi okolne planine i doline.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

 

Zlatarsko jezero

OVO JEZERO JE PRAVI HIT Na hiljade turista iz čitavog sveta stiže podno planine Zlatar (FOTO)

Turizam

18:00

16 jun, 2024

Nova Varoš - Smaragdno zelena boja vode i veličanstveni predeli kroz koje se prolazi tokom plovidbe, učinili su Zlatarsko jezero kod Nove Varoši jednom od najpopularnijih letnjih destinacija u Srbiji. Na vožnju brodićima ovde dolaze putnici namernici iz čitavog sveta. Međutim, ono po čemu je ovo mesto takođe poznato jeste da je upravo Zlatarsko jezero jedino mrestilište američke pastrmke u Srbiji.

Komentari(0)

Loading