NEOBIČNI GOSTI BEZBRIŽNO ŠETAJU ZLATIBOROM Turisti kažu - planina nije izgubila dušu

Teodora Tojagić

13:00

Turizam 0

Iako se često može čuti kako je centar Zlatibora nalik onom u nekom velikom gradu, ovog jutra su na Kraljevom trgu boravili gosti koji potvrđuju nešto sasvim suprotno.

NEOBIČNI GOSTI BEZBRIŽNO ŠETAJU ZLATIBOROM Turisti kažu - planina nije izgubila dušu
FOTO:RINA

Nekoliko krava bezbrižno je šetalo i paslo travu tik uz jezero, što je obradovalo posetioce.

"Nismo ih baš očekivali u samom centru, ali svakako da nismo iznenađeni jer ipak je ovo planina. Prelepa i neobična slika, jer često slušamo kako je Zlatibor postao kao Novi Beograd, evo ovo je dokaz da nije. Uređen centar ne znači da je ova planina izgubila dušu, svaki put se ovde najbolje odmorim", rekao je za RINU Jovan Nikolić iz Čačka.

Ovi ne(obični) gosti koji su došli do Kraljevog trga ne bi trebalo da čude jer se na Zlatiboru veliki broj meštana bavi stočarstvom, a svake godine od strane lokalne samouprave dobijaju subvencije kako bi uvećali broj grla.

Možda vas zanima:

riblji restoran

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje

Aktuelno

16:00

2 februar, 2025

Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

Možda vas zanima:

riblji restoran

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje

Aktuelno

16:00

2 februar, 2025

Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

Možda vas zanima:

riblji restoran

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje

Aktuelno

16:00

2 februar, 2025

Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

Ukoliko posetite ovu planinu, a dok pijete kafu u nekom od popularnih centralnih kafića ne vidite krave koje pasu i šumu, dovoljno je samo malo proštetati jer se nataknuta priroda nalazi na samo par kilometara dalje.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading