PRVI GRAD U SRBIJI U KOME JE PODIGNUTA HIDROCENTRALA Užice se uveliko priprema da postane prestonica kulture 2024. godine

Lepote Srbije

16:00

Turizam 0

Imaju dobar razlog da postignu istorijski uspeh

PRVI GRAD U SRBIJI U KOME JE PODIGNUTA HIDROCENTRALA Užice se uveliko priprema da postane prestonica kulture 2024. godine
Rina

 Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa „Prestonica kulture Srbije“ donela je odluku da će nacionalna prestonica kulture 2024. godine biti Grad Užice, objavljeno je na sajtu Ministarstva kulture.

Radna grupa je ocenila da je prijava Užica dobro osmišljena i utemeljena na lokalnim specifičnostima sredine, da je programski koncept sadržajan i jasan, a plan realizacije radno izvodljiv, kao i da inovativni pristup programu doprinosi razvoju kulturne ponude i kvalitetu kulturnog života zajednice. U obrazloženju je navedeno da su podnosioci posebno vodili računa o razvoju kulturnog identiteta Užica kroz podršku promociji kulturnih vrednosti tog kraja i negovanju kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva. Prema oceni Radne grupe, programski koncept je utemeljen na činjenici da je Užice prvi grad u Srbiji, a drugi na svetu u kome je pokrenuta hidrocentrala i da je to motiv za izradu svih stubova programskog koncepta kandidature.

Komisija je ocenila i da je šest programskih celina, kao i osam planiranih infrastrukturnih intervencija razvijeno, povezano sa konceptom realno postavljeno s obzirom na vremenski period realizacije, dok se posebno visoko vrednovala profesionalnost, kreativnost i posvećena saradnja predstavnika Grada Užica prilikom prikupljanja informacija neophodnih za evaluaciju projekata.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Na konkurs Prestonica kulture Srbije, koji je bio otvoren od 22. septembra do 24. okrobra pristiglo je 12 prijava, što pokazuje da su lokalne samouprave prepoznale značaj ovog projekta i njegov potencijal za razvoj kulturnih sadržaja i programa, kao i ekonomskog i ukupnog razvoja gradova i opština.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading