SVETILIŠTE "VRELO" ZAMENJUJE TRETMANE U BANJAMA Lokacija poznata kao drevno izvorište energija koju je otkrio, locirao i istražio inženjer Jovan Davidović (VIDEO)

Lepote Srbije

13:00

Turizam 0

U ovom energetskom kovitlacu, za dobrobit celog organizma, trebalo bi boraviti dvadeset minuta, dva dana zaredom.

SVETILIŠTE "VRELO" ZAMENJUJE TRETMANE U BANJAMA Lokacija poznata kao drevno izvorište energija koju je otkrio, locirao i istražio inženjer Jovan Davidović (VIDEO)
Printscreen/Instagram

Svetilište "Vrelo" je lokalitet poznat kao drevno izvorište božanskih energija, koje blagotvorno deluju na ljudsko zdravlje. Organizovano istraživanje ovog svetog mesta je započeto još 1998. godine, a 2009. je učešće u projektu uzeo i međunarodni istraživački tim.

Za ovo mesto se znalo još u praistoriji, a u doba Rimskog carstva je ovde bila bolnica, u koju su dovoženi rimski legionari nakon što bi bili povređeni u borbama. Priča se da su u ovoj bolnici rane zarastale tri puta brže nego na bilo kom drugom mestu, pa je upravo zato Rimsko carstvo izabralo da svoje ranjenike ovde oporavlja.

 

 

Za organizam je idealno boraviti dva dana u nizu po 20 minuta u centru svetilišta, sa mogućim ponavljanjem za 15 dana. Iskustvo sa ovim mestom je, najblaže rečeno, neobično. U okviru ovalnog kamenog udubljenja zaista se oseća "drugačija energija" u odnosu na okolni prostor. Ovo je izvorište jake elektro, magnetne i orgonske energije.

Ovom mestu treba pristupiti čiste duše i bez prevelikih očekivanja, a mistični Rtanj će se postarati da odete preporođeni.

Akademik Davidović Jovan je učesnik brojnih konferencija i predavanja na kojima je govorio o Rtnju i ovom dragocenom lokalitetu, izuzetno korisnom za ljudsko zdravlje.

"Svetilište-Vrelo" je zaštićeno od strane republičkog zavoda za intelektualnu svojinu na ime autora, gospodina Davidović Jovana, koji je omogućio svim žiteljima ove planete da njegova isceljujuća svojstva koriste u svrhu očuvanja sopstvenog zdravlja.

Ko ima slušne aparate i pesmejker ne preporučuje se da dolazi ovde.

 

 

Izvor: ljubiteljiadrenalinaivisina, jovandavidovic

ovčar banja

Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite vode u Ovčar Banji, smeštena na sat i po od Beograda u prelepom delu Srbije

Turizam

11:00

19 april, 2024

Ovčar Banja pored aktivnog odmora, uživanja u prirodi i zelenom pogledu, turistima pruža i lek u sastavu njenih termalnih voda koje prolaze kroz vulkanske stene, nepromenljivog sastava sa stalnim temperaturama. Dugo je čuvena voda Ovčar Banje lečila reumatske tegobe brojnim turistima, nakon decenije, ponovo je vratila svoju svrhu u vidu zdravlja.

Resavska pećina

RESAVSKA PEĆINA Lepotica okićena nakitom starim 45 MILIONA GODINA! Idealna za posetu u toku predstojećih praznika

Turizam

17:00

18 april, 2024

Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije (prirodna dobra nacionalnog značaja). Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u centralnoj Srbiji na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina glava, na obodu kraškog polja Divljakovac, kod sela Jelovac. Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km.

Komentari(0)

Loading