NAJBOLJE MESTO ZA OPORAVAK OD KORONE Lečenje je moguće i o trošku PIO fonda, postoji individualni plan i program za svakog pacijenta

J. K.

16:00

Turizam 0

Postkovid pacijenti od sada mogu da se leče i u srpskim banjama.

NAJBOLJE MESTO ZA OPORAVAK OD KORONE Lečenje je moguće i o trošku PIO fonda, postoji individualni plan i program za svakog pacijenta
Printscreen

 

U Gamzigradskoj Banji otišli su i korak dalje, osmislivši program za oporavak onih na koje je epidemiološka situacija uticala psihički.

"Ovde sam radi rehebilitacije, vežbe radim već tri nedelje i svakog dana se sve bolje i bolje osećam. Osećam da imam snagu i volju", ispričala je pacijentkinja iz Boljevca Snežana Dimitrijević.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vežbe disanja i one za jačanje mišića se izvode pod budnim okom terapeuta, jednostavne su i lake i mogu se izvoditi kod kuće.

"Za svakog pacijenta radimo individualni plan i program, jer ne prolaze svi kroz iste simptome kovida 19. Radimo i na poboljšanju opšteg stanja organizma, sa vežbama opšte kondicije kako bi ljudi mogli što pre da se vrate svakodnevnim aktivnostima", kaže fizioterapeut Milan Stojanović.

Program je osmišljen u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, a lečenje bi ubuduće moglo da se sprovodi iz budžeta Republičkog zdravstvenog fonda.

 

(Izvor: kurir.rs)

ovčar banja

Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite vode u Ovčar Banji, smeštena na sat i po od Beograda u prelepom delu Srbije

Turizam

11:00

19 april, 2024

Ovčar Banja pored aktivnog odmora, uživanja u prirodi i zelenom pogledu, turistima pruža i lek u sastavu njenih termalnih voda koje prolaze kroz vulkanske stene, nepromenljivog sastava sa stalnim temperaturama. Dugo je čuvena voda Ovčar Banje lečila reumatske tegobe brojnim turistima, nakon decenije, ponovo je vratila svoju svrhu u vidu zdravlja.

Resavska pećina

RESAVSKA PEĆINA Lepotica okićena nakitom starim 45 MILIONA GODINA! Idealna za posetu u toku predstojećih praznika

Turizam

17:00

18 april, 2024

Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije (prirodna dobra nacionalnog značaja). Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u centralnoj Srbiji na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina glava, na obodu kraškog polja Divljakovac, kod sela Jelovac. Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km.

Komentari(0)

Loading