SRPSKA PLANINA DOBIJA TRIM STAZU Sledi veliko infrastrukturno uređenje srpske lepotice, realizuje se projekat vredan preko deset miliona dinara

J. K.

17:24

Turizam 0

Nastavljaju se ulaganja u infratsrukturno uređenje na planini Tari, a nakon izgradnje dečjeg igrališta sada će biti uloženo 10,6 miliona dinara za izgradnju trim staze.

SRPSKA PLANINA DOBIJA TRIM STAZU Sledi veliko infrastrukturno uređenje srpske lepotice, realizuje se projekat vredan preko deset miliona dinara
Shutterstock

 

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i ministarka za zaštitu životne sredine, Irena Vujović, potpisale su ugovor za realizaciju ovog projekta.

Ministarstvo za ovu namenu daje 7,6 miliona, a Grad Užice izdvojiće tri miliona dinara.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Inače, Užice je jedna od ukupno 25 lokalnih samouprava kojima su dodeljena sredstva po osnovu Javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini. Za tu namenu u ovoj godini ministarstvo je opredelilo 100 miliona dinara.

roška banja

Srpska lekovita banja sakrivena usred šume: U Rošku banju kod Požege dolazili u kolicima, mineralni izvori i sada teku (FOTO)

Turizam

15:00

12 jul, 2024

Na samo 14 kilometara od centra opštine Požega u selu Roge, nalaze se izvori mineralne vode uz pomoć kojih su se ljudi lečili još od turskog doba. Njena svojstva dobro su poznata svima onima koji su upravo ovde pronašli svoj spas, a bilo ih je na stotine. Ipak, i pored toga, ovo banjsko lečilište danas je zaraslo u korov a voda koji leči nalazi se u dva imrovizovana bazena do kojih nema čak ni jasnih putokaza.

banje srbije

Voda iz ove banje proglašena je za najkvalitetniju u celoj Jugoslaviji! Cene smeštaja od 2.000 dinara: Na ovom prostoru nekada je bila prestonica cara Justinijana

Turizam

16:00

10 jul, 2024

Cela Srbija bogata je prirodnim lepota i brojnim lečilištima u koja naši građani redovno odlaze. Banje postaju sve interesantnije za domaće i strane turiste, ali postoje i one banje na koje smo svi zaboravili. Jedna od njih je Tularska banja, koja se nalazi u blizini Sijarinske banje u Jablaničkom okrugu Srbije.

Komentari(0)

Loading