NEVEROVATAN SAFARI KAKAV SRBIJA NIJE VIDELA Turiste voze do nestvarnih predela na ovoj planininskoj lepotici svetskog glasa (FOTO)

J. K.

12:12

Turizam 0

Planina koju je za svoj dom birao i bog Tar, jedna je od tri najposećenije u Srbiji.

NEVEROVATAN SAFARI KAKAV SRBIJA NIJE VIDELA Turiste voze do nestvarnih predela na ovoj planininskoj lepotici svetskog glasa (FOTO)
Foto: Rina

 

Veličanstveni priodni predeli svake godine tokom letnje sezone privlače veliki broj turista, a od ove godine gosti će nestvarne pejzaže Tare moći  da dožive iz do sad neviđene perspektive ali  i iz neočekivanog vozila. Vojni kamioni spremni su za safari, koji će turistima pružiti nezaboravn doživljaj.

"Safari je zamišljen da se odvija poludnevno ili tokom čitavog dana, sa kamionima Vojne ustanove Omorika, marke TAM 110 koji ima dvanaest sedećih mesta, dok drugi model ima 15 mesta sa tapaciranim klupama, što gostima pruža bolju udobnost u doživljaj. U letnjim mesecima cerada sa ovih vozila će biti skinuta i to će dati neverovatan doživljaj svakome ko se nije vozio u ovakvim kamionima. Obići će se najlepši  vidikovci Tare, a svi znamo koliko su nestvarni pogledi sa Banjske stene čije slike su bišle ceo svet, kao i vidikovci Janjač, Bilješka stena. Sezona će trajati sve do jeseni, do kada to vremesnki uslovi dozvole", kazao je Ljupko Ćirović, direktor Vojne ustanove Omorika.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vojni safari samo po dozvoljenim stazama, bez narušavanja prirodnog ambijenta

Kao svet spektakularne lepote, čuveni časopis „Forbs” uvrstio je Taru u svoju listu od pet prirodnih čuda koje treba posetiti na Balkanu. Zbog toga, uz potrebne saglasnosti Nacionalnog parka  vojni kamioni će turiste sprovoditi obeleženim stazama.

"Nećemo narušiti ambijent i naša je uloga da sačuvamo ono što nam je ostavljeno u nasledstvo. U dogovoru sa rendžerima, mi ćemo se kretati putevima koji unapred određeni, markirani kako ne oštetili ili na bilo koji način naružili Nacionalni park, ili poremetili biljni i životinjski svet. Trudimo se da naša ponuda bude što bogatija, a cene ostanu povoljne. Gosti nam uvek dolaze u velikom broju, pa se u hotelu „Omorika” i ove godine traži slobodno mesto", naglasio je Ćirović.

roška banja

Srpska lekovita banja sakrivena usred šume: U Rošku banju kod Požege dolazili u kolicima, mineralni izvori i sada teku (FOTO)

Turizam

15:00

12 jul, 2024

Na samo 14 kilometara od centra opštine Požega u selu Roge, nalaze se izvori mineralne vode uz pomoć kojih su se ljudi lečili još od turskog doba. Njena svojstva dobro su poznata svima onima koji su upravo ovde pronašli svoj spas, a bilo ih je na stotine. Ipak, i pored toga, ovo banjsko lečilište danas je zaraslo u korov a voda koji leči nalazi se u dva imrovizovana bazena do kojih nema čak ni jasnih putokaza.

banje srbije

Voda iz ove banje proglašena je za najkvalitetniju u celoj Jugoslaviji! Cene smeštaja od 2.000 dinara: Na ovom prostoru nekada je bila prestonica cara Justinijana

Turizam

16:00

10 jul, 2024

Cela Srbija bogata je prirodnim lepota i brojnim lečilištima u koja naši građani redovno odlaze. Banje postaju sve interesantnije za domaće i strane turiste, ali postoje i one banje na koje smo svi zaboravili. Jedna od njih je Tularska banja, koja se nalazi u blizini Sijarinske banje u Jablaničkom okrugu Srbije.

Komentari(0)

Loading