BANJA ZA KOJU SIGURNO NISTE ČULI DO SADA Lekovite vode ovog mesta pomažu u lečenju mnogih bolesti a posebno reumatizma

J. K.

19:01

Turizam 0

Radaljska banja nalazi se u zapadnoj Srbiji, u dolini Radaljske reke, na nadmorskoj visini od 350 metara.

BANJA ZA KOJU SIGURNO NISTE ČULI DO SADA Lekovite vode ovog mesta pomažu u lečenju mnogih bolesti a posebno reumatizma
Printscreen

 

U podnožju planine Boranja smeštena je ova lekovita Banja. Nalazi se na 8 kilometara od magistralnog puta Loznica – Zvornik i pripada teritoriji opštine Mali Zvornik. Radaljska banja je bogata granitom, šumskim bogatstvima i obiljem lekovitih voda.

Analiza mineralnih voda Radaljske banje obavljena je krajem 1980. godine, a kasnija ispitivanja pokazuju da lekovite vode Radaljske banje pomažu u lečenju mnogih bolesti, kao što su: Zapaljenskih reumatizama, reumatskog artritisa, degenerativnog reumatizma, artroza i spondiloza, vanzglobnog reumatizma svih oblika, behterovljeve bolesti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

 

Lekovite vode pripadaju grupi alkalnih sumporovitih hipotermi. Pored sumporovite vode, banja poseduje i poseban izvor čija voda povoljno utiče na oči, uklanjajući očnu mrenu i posledice retinopatije diabetike, istovremeno delujući na poboljšanje vida kod zdravih osoba. Takođe, voda se može piti, pri čemu pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi kod dijabetičara.

 

 

Banja je okružena gustim šumama bukve i četinara. Tokom boravka u banji i uživanja u prirodi preporučuje se obilazak Radaljskog jezera, koje se nalazi u sklopu banje. Jezero predstavlja veštačku akumulaciju napravljenu na Radaljskoj reci i smešteno je u gustoj šumi, među netaknutom prirodom. Predstavlja pravu oazu mira za sve izletnike. Jezero je poribljeno i u njemu se može pronaći više vrsta riba, pa nije retkost videti ribolovce.

Radaljska banja na mapi:

 

 

 

 

(Izvor: srbijapodlupom.com)

 

 
seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading