JEDINSTVENI TURISTIČKI KOMPLEKS VREDAN PET MILIONA U „Srpskom selu “ nalaziće se nesvakidašnji muzej i luksuzni hotel

Jelena Vamović

11:07

Turizam 0

Među pionirima u Srbiji kad je u pitanju bavljenje seoskim turizmom, svakako je  Kosjerić.

JEDINSTVENI TURISTIČKI KOMPLEKS VREDAN PET MILIONA U „Srpskom selu “ nalaziće se nesvakidašnji muzej i luksuzni hotel
Rina.rs

 

Iako su godinama unazad izostajale investicije u toj oblasti, sada se situacija menja i u ovom delu Zlatiborskog okruga, jer će duž obale reke Skrapež ove godine početi izgradnja rizorta „Srpsko selo“, projekta koji će u svom sastavu imati etno selo i moderan hotel sa četiri zvezdice i luksuznim sadržajima.

shutterstock

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Projekat koji smo uradili ne predstavlja samo Zapadnu Srbiju i Kosjerić, on se zove „srpsko selo“  i zapravo na jednoj lokaciji i prostoru biće smešteni svi tipovi srpskih kuća koje je proglasio Arhitektonski fakultet, od Vojvodine na samom severu Srbije pa sve do juga uključujući zapadni i istočni kraj.  To i jeste različitost u odnosu na neke slične projekte koje smo mogli ranije da viđamo“, rekao je za RINU  Miroslav Kovačević direktor projekta.

Rina.rs

 

U planu je da ovaj kompleks u opštinu Kosjerić privuče veliki broj posetilaca, kako onih koji su željni duha srpske tradicije, tako i onih koji žele da odmor provedu u savremeno opremljenom hotelu.  Projekat će obuhvatati površinu od 1,4 hektara i predstavljaće muzej na otvorenom, jer će se tu nalaziti magaza, zadruga, bunari i ostali sadržaji koji oslikavaju život naših predaka. Ceo projekat osmišljen je u saradnji sa Etnografskim muzejom i Arhitektonskim fakultetom.

Rina.rs

„Potpuno autentičan projekat, čijom realizacijom će biti ostvareni brojni benefeti i za lokalno stanovništvo. Može mnogo da donese opštini Kosjerić i da ceo ovaj kraj oživi. Očekujemo saradnju i sa svim lokalnim proizvođačima zdrave hrane, domaćih sokova i čitave gastronomske ponude ove varošice. Naravno, nadamo se i velikom broju posetilaca“, izjavio je Kovačević.

Rina.rs

 

U planu je da se kompleks koristi za potrebe i sportskog turizma, takođe će biti organizovane različite rekreativne nastave, sa zanimljivim sadržajima za decu.

Prema nezvaničnim informacijama u ovaj projekat biće uloženo oko pet miliona evra.

Rina.rs

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading