REGIONALNO UDRUŽIVANJE OD VELIKOG ZNAČAJA Ovaj deo Srbije zahvaljujući izuzetnim prirodnim bogatstvima jedno je od najpopularnijih turističkih područja u Srbiji

Jelena Vamović

11:35

Manifestacije 0

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je otvorila 5. Turističku konferenciju ,,Zapadna Srbija” u Čačku, koja okuplja turističke radnike iz Srbije i regiona kako bi predstavili projekte, razvojna rešenja i ostvarene rezultate tokom protekle turističke sezone.

REGIONALNO UDRUŽIVANJE OD VELIKOG ZNAČAJA Ovaj deo Srbije zahvaljujući izuzetnim prirodnim bogatstvima jedno je od najpopularnijih turističkih područja u Srbiji
rina.rs

 

,,Regija Zapadne Srbije se nalazi među 18 prioritetnih turističkih destinacija u Republici Srbiji, koja je zahvaljujući izuzetnim prirodnim bogatstvima jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih turističkih područja u Srbiji i posećuje je veliki broj turista. Ova regija ima izuzetne uslove za aktivni odmor na najkvalitetnijim terenima za zimske sportove, ali takođe predstavlja odličan izbor za sve turiste koji žele da zadovolje obrazovno-kulturne potrebe i imaju želju za bogatijim sadržajem i odmorom”, rekla je Matić.

Ona je dodala da je konferencija od izuzetnog značaja i zato što je Turistička regija Zapadne Srbije, kao organizator, prva u Republici Srbiji prepoznala značaj udruživanja i regionalnog pristupa turizmu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Matić je ovom prilikom posetila i seosko domaćinstvo Rajski konaci, u selu Leušići kod Gornjeg Milanovca, koje je dobitnik nagrade ,,Turistički cvet” 2010. godine za najlepše seosko domaćinstvo u Srbiji.

,,Rajski konaci su pravi primer negovanja tradicije, starih zanata i domaćih radinosti, veličanstvene prirode ovog područja i ogromnog turističkog potencijala seoskih domaćinstava u Srbiji koja su u protekloj godini doživela značajnu ekspanziju poseta pre svega domaćih, ali i stranih turista. Seoski turizam je ekološki, održiv i doprinosi da se lepote krajeva prikažu na najlepši mogući način i upravo Rajski konaci pokazuju kako se to radi u skladu sa prirodom”, istakla je Matić.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za projekte razvoja turizma Zapadne Srbije od 2015-2021. godine ukupno opredelilo 920.120.837 miliona dinara.

 

(Izvor: Rina.rs)

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading