ISKLJUČITE TELEFON I UŽIVAJTE U ČARIMA PRIRODE 5 vikend destinacija u Srbiji koje morate posetiti (FOTO)

Lepote Srbije

19:00

Turizam 0

Ima li šta lepše nego da na par dana isključite telefon i uživate sa najmilijima na nekoj novoj destinaciji?

ISKLJUČITE TELEFON I UŽIVAJTE U ČARIMA PRIRODE 5 vikend destinacija u Srbiji koje morate posetiti (FOTO)
Shutterstock/Kanjon Uvca

 

Vikend putovanja sve su zastupljenija, budući da se smatraju odličnim načinom za „punjenje baterija“ i odmor od ubrzanog tempa života.

Ima li šta lepše nego da na par dana isključite telefon i uživate sa najmilijima na nekoj novoj destinaciji?

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Mesta za kratak vikend odmor u Srbiji zaista ima na pretek. Planine, jezera, manji gradovi, banje, pećine, vodopadi, manastiri... Svako može odabrati opciju koja mu se najviše dopada i uživati u mini-odmoru.

1. Resavska pećina

ISKLJUČITE TELEFON I UŽIVAJTE U ČARIMA PRIRODE 5 vikend destinacija u Srbiji koje morate posetiti (FOTO) Shutterstock/Resavska pećina
 

Pored toga što je zaštićena kao Spomenik prirode, ova pećina kod Despotovca važi za jednu od najatraktivnijih u našoj zemlji. Od Beograda je deli nešto više od 150 kilometara, dok je od Despotovca, na čijoj teritoriji se i nalazi, udaljena oko 20 kilometara.

Izuzetno bogata pećinskim ukrasima, Resavska pećina se proteže na više spratova, a kako ističe „Turizaminfo“, ovde se mogu videti sve vrste pećinskog nakita.

2. Oplenac i Topola

ISKLJUČITE TELEFON I UŽIVAJTE U ČARIMA PRIRODE 5 vikend destinacija u Srbiji koje morate posetiti (FOTO) FOTO:RINA
 

Mada je ova šumadijska varošica najposećenija s jeseni, budući da se u njoj organizuje čuvena manifestacija "Oplenačka berba", ne može se osporiti da je poseta Oplencu i Topoli posebno zanimljiva i s proleća, kada se priroda budi.

Dovoljno je samo prošetati stazom ka Oplencu i otići do mesta sa koga se vide kraljevi vinogradi i odakle "puca pogled" prema lepotama Šumadije. Ništa drugo nije potrebno za odmor i uživanje u pravom smislu te reči.

3. Palićko jezero

ISKLJUČITE TELEFON I UŽIVAJTE U ČARIMA PRIRODE 5 vikend destinacija u Srbiji koje morate posetiti (FOTO) vikipedija/Palićka banja
 

Za vikend izlet do čuvenog jezera u blizini Subotice i granice sa susednom Mađarskom najčešće se odlučuju porodice sa decom.

Razlog je jednostavan - jedna od najpoznatijih atrakcija u ovom delu naše zemlje je i Zoološki vrt na Paliću. Obilje slobodnog prostora za stanovnike Zoo vrta i sa ukusom uređene cvetne leje, dodatno upotpunjuju uživanje svih posetilaca ove palićke atrakcije. Podrazumeva se da je i šetnja ili vožnja bicikli stazom oko jezera dodatni razlog za kratki vikend odmor na ovoj destinaciji.

4. Tara

ISKLJUČITE TELEFON I UŽIVAJTE U ČARIMA PRIRODE 5 vikend destinacija u Srbiji koje morate posetiti (FOTO) Rina
 

Mada je, slobodno se može reći, donekle u senci mnogo poznatijeg Zlatibora, ova srpska planina i te kako ima šta da ponudi posetiocima.

Ukoliko se odlučite za ovu destinaciju, ne propustite da uživate u šetnji, svežem vazduhu i nestvarno lepim vidikovcima po kojima je Tara poznata.

5. Ovčarsko-kablarska klisura

ISKLJUČITE TELEFON I UŽIVAJTE U ČARIMA PRIRODE 5 vikend destinacija u Srbiji koje morate posetiti (FOTO) FOTO:RINA
 

Nekome je za odmor sasvim dovoljno da poseti neki od brojnih manastira, kako bi na kratko predahnuo od svakodnevnih obaveza. A ako ima priliku da u par dana poseti i nekoliko svetinja, nema sumnje da je to najbolja opcija.

Ovo područje ne nosi bez razloga epitet Srpska Sveta Gora. Smešteni na području Ovčarsko-kablarske klisure, po pet manastira nalaze se u blizini obala reke Morave.

Svemu ovome treba dodati i podatak da se u blizini ovog, duhovno značajnog mesta u našoj zemlji, nalazi i Ovčar banja, znana po lekovitim vodama.

Komentari(0)

Loading