FRUŠKOGORSKI VRH Mesto gde počiva najveći srpski pesnik

M. M.

13:22

Turizam 0

Iako visok skromnih 320 metara, sa Stražilova se pruža prelep pogled na okolnu ravnicu.

FRUŠKOGORSKI VRH Mesto gde počiva najveći srpski pesnik
printscreen

 

Sremski Karlovci predstavljaju prelep muzej na otvorenom. Crkve, škole i spomenici kulture privlače veliki broj posetilaca. Osim samog centra sremskog gradića i okolina Karlovca je privlačna sa turiste, koji imaju želju da se sklone od gradske buke i gužve.

Ali ako posetioci žele da vide nešto više na samo 4 kilometara od Sremskih Karlovca i 16 kilometara od Novog Sada, nalazi se fruškogorski vrh Stražilovo. Iako visok skromnih 320 metara, sa Stražilova se pruža prelep pogled na okolnu ravnicu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Staze koje vode do vrha Stražilovo nisu zahtevni. Na proplanku iznad Ešikovačkog (Stražilovačkog) potoka nalazi se skulptura poznatog srpskog romantičarg, Branka Radičevića.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Dragan Gvozdić (@gvozdicdragan)

Na daljoj stazi gde počiva Branko Radičević, Brankovom visu, pored puta se nalaze table sa stihovima romantičarskog pesnika. Kada se dođe do mesta gde Branko Radičević počiva može se videti kolosalni spomenik u obliku piramide. Sastavljen od više segmenata, a gornji deo je napravljen od kamena donetog sa više planina: Avale, Plješivice, Velebita, Kleka, Dinare, Lovćena, Vršačkih planina i Fruške gore u znak ljubavi sprskog naroda prema ovom pesniku.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Fruska gora kroz slike (@fruskagora_kroz_slike)

Eko kamp u Užicu

ATRAKCIJA POD OTVORENIM NEBOM Prvi eko kamp na teritoriji ovog grada sa pogledom na hiljade zvezda, sve što vam treba je šator (FOTO)

Turizam

18:00

23 jul, 2024

Užice - U neposrednoj blizini Šarganske osmice u Mokroj Gori otvoren je prvi eko kamp na teritoriji grada Užica.”Lokomotiva”, kako je izletište nazvano, nastala je kroz projekat prekogranične saradnje Srbija- BiH , koji finansira Evropska unija i u okviru kog će kampovi biti postavljeni na ukupno devet lokacija u Zlatiborskom okrugu.

Komentari(0)

Loading