Vožnja kvadovima, zip lajn i paraglajding: Počela letnja sezona na Torniku, fokus na aktivnom odmoru i sjajnim manifestacijama
Na jednoj od najpopularnijih planina u regionu, na zlatiborskom Torniku počela je i zvanično letnja sezona, a za goste su kao i obično pripremljeni brojni sadržaji.

- Kao i prethodnih godina i ove nas u podnožju Tornika očekuje bezbroj sadržaja, kao što su bob na šinama, panoramsko razgledanje žičarom, bicikli, veštačka stena, zip lajn, rekao je rukovodilac ovog centra Branko Blagojević
Ove letnje sezone u fokusu je aktivan odmor i mnoštvo manifestacija širom Zlatibora. Sadržaji na Torniku veoma su bitan deo turističke ponude Zlatibora i svi koji odluče da se u njima oprobaju provešće na ovaj način kvalitetno vreme, a samim tim uživaće u prirodi.
- Pored sadržaja u okviru ski centra Tornik, ljubiteljima avanture na planini su dostupne pešačke i biciklističke staze, vožnja kvadovima, zip lajnom, paraglajdingom, kao i vožnja najdužom panoramskom gondolom, rekla je Jelica Tošić iz Turističke organizacije Zlatibor.
Možda vas zanima:

Dnevno se preradi do 3.000 litara najkvalitetnijeg mleka: Ovo je najmodernija mlekara na Zlatiboru, ali i u zapadnoj Srbiji - većina proizvoda organskog porekla
U srcu Zlatibora, nalazi se jedna od najmodernijih mlekara koja mesečno preradi 90.000 litara mleka, od čega je čak jedna trećina organskog porekla. U mlekari se svakodnevno proizvode tradicionalni zlatiborski specijaliteti, sir i kajmak koristeći isključivo mleko od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Čajetine.

Stranci obožavaju Zlatibor: Porast turista iz Evrope i sveta na srpskoj planini tokom ove godine, iz turističke organizacije kažu - ovi rezulati nisu slučajni
Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Zlatibor nastavlja da beleži odlične turističke rezultate – ovu popularnu planinsku destinaciju tokom prva četiri meseca 2025. godine posetilo je ukupno 136.867 turista, što je za 6,5 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.
Možda vas zanima:

Dnevno se preradi do 3.000 litara najkvalitetnijeg mleka: Ovo je najmodernija mlekara na Zlatiboru, ali i u zapadnoj Srbiji - većina proizvoda organskog porekla
U srcu Zlatibora, nalazi se jedna od najmodernijih mlekara koja mesečno preradi 90.000 litara mleka, od čega je čak jedna trećina organskog porekla. U mlekari se svakodnevno proizvode tradicionalni zlatiborski specijaliteti, sir i kajmak koristeći isključivo mleko od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Čajetine.

Stranci obožavaju Zlatibor: Porast turista iz Evrope i sveta na srpskoj planini tokom ove godine, iz turističke organizacije kažu - ovi rezulati nisu slučajni
Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Zlatibor nastavlja da beleži odlične turističke rezultate – ovu popularnu planinsku destinaciju tokom prva četiri meseca 2025. godine posetilo je ukupno 136.867 turista, što je za 6,5 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.
Možda vas zanima:

Dnevno se preradi do 3.000 litara najkvalitetnijeg mleka: Ovo je najmodernija mlekara na Zlatiboru, ali i u zapadnoj Srbiji - većina proizvoda organskog porekla
U srcu Zlatibora, nalazi se jedna od najmodernijih mlekara koja mesečno preradi 90.000 litara mleka, od čega je čak jedna trećina organskog porekla. U mlekari se svakodnevno proizvode tradicionalni zlatiborski specijaliteti, sir i kajmak koristeći isključivo mleko od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Čajetine.

Stranci obožavaju Zlatibor: Porast turista iz Evrope i sveta na srpskoj planini tokom ove godine, iz turističke organizacije kažu - ovi rezulati nisu slučajni
Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Zlatibor nastavlja da beleži odlične turističke rezultate – ovu popularnu planinsku destinaciju tokom prva četiri meseca 2025. godine posetilo je ukupno 136.867 turista, što je za 6,5 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Možda vas zanima:

Dnevno se preradi do 3.000 litara najkvalitetnijeg mleka: Ovo je najmodernija mlekara na Zlatiboru, ali i u zapadnoj Srbiji - većina proizvoda organskog porekla
U srcu Zlatibora, nalazi se jedna od najmodernijih mlekara koja mesečno preradi 90.000 litara mleka, od čega je čak jedna trećina organskog porekla. U mlekari se svakodnevno proizvode tradicionalni zlatiborski specijaliteti, sir i kajmak koristeći isključivo mleko od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Čajetine.

Stranci obožavaju Zlatibor: Porast turista iz Evrope i sveta na srpskoj planini tokom ove godine, iz turističke organizacije kažu - ovi rezulati nisu slučajni
Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Zlatibor nastavlja da beleži odlične turističke rezultate – ovu popularnu planinsku destinaciju tokom prva četiri meseca 2025. godine posetilo je ukupno 136.867 turista, što je za 6,5 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.
Možda vas zanima:

Dnevno se preradi do 3.000 litara najkvalitetnijeg mleka: Ovo je najmodernija mlekara na Zlatiboru, ali i u zapadnoj Srbiji - većina proizvoda organskog porekla
U srcu Zlatibora, nalazi se jedna od najmodernijih mlekara koja mesečno preradi 90.000 litara mleka, od čega je čak jedna trećina organskog porekla. U mlekari se svakodnevno proizvode tradicionalni zlatiborski specijaliteti, sir i kajmak koristeći isključivo mleko od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Čajetine.

Stranci obožavaju Zlatibor: Porast turista iz Evrope i sveta na srpskoj planini tokom ove godine, iz turističke organizacije kažu - ovi rezulati nisu slučajni
Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Zlatibor nastavlja da beleži odlične turističke rezultate – ovu popularnu planinsku destinaciju tokom prva četiri meseca 2025. godine posetilo je ukupno 136.867 turista, što je za 6,5 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.
Možda vas zanima:

Dnevno se preradi do 3.000 litara najkvalitetnijeg mleka: Ovo je najmodernija mlekara na Zlatiboru, ali i u zapadnoj Srbiji - većina proizvoda organskog porekla
U srcu Zlatibora, nalazi se jedna od najmodernijih mlekara koja mesečno preradi 90.000 litara mleka, od čega je čak jedna trećina organskog porekla. U mlekari se svakodnevno proizvode tradicionalni zlatiborski specijaliteti, sir i kajmak koristeći isključivo mleko od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Čajetine.

Stranci obožavaju Zlatibor: Porast turista iz Evrope i sveta na srpskoj planini tokom ove godine, iz turističke organizacije kažu - ovi rezulati nisu slučajni
Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Zlatibor nastavlja da beleži odlične turističke rezultate – ovu popularnu planinsku destinaciju tokom prva četiri meseca 2025. godine posetilo je ukupno 136.867 turista, što je za 6,5 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.
Možda vas zanima:

Dnevno se preradi do 3.000 litara najkvalitetnijeg mleka: Ovo je najmodernija mlekara na Zlatiboru, ali i u zapadnoj Srbiji - većina proizvoda organskog porekla
U srcu Zlatibora, nalazi se jedna od najmodernijih mlekara koja mesečno preradi 90.000 litara mleka, od čega je čak jedna trećina organskog porekla. U mlekari se svakodnevno proizvode tradicionalni zlatiborski specijaliteti, sir i kajmak koristeći isključivo mleko od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Čajetine.

Stranci obožavaju Zlatibor: Porast turista iz Evrope i sveta na srpskoj planini tokom ove godine, iz turističke organizacije kažu - ovi rezulati nisu slučajni
Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Zlatibor nastavlja da beleži odlične turističke rezultate – ovu popularnu planinsku destinaciju tokom prva četiri meseca 2025. godine posetilo je ukupno 136.867 turista, što je za 6,5 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.
Možda vas zanima:

Dnevno se preradi do 3.000 litara najkvalitetnijeg mleka: Ovo je najmodernija mlekara na Zlatiboru, ali i u zapadnoj Srbiji - većina proizvoda organskog porekla
U srcu Zlatibora, nalazi se jedna od najmodernijih mlekara koja mesečno preradi 90.000 litara mleka, od čega je čak jedna trećina organskog porekla. U mlekari se svakodnevno proizvode tradicionalni zlatiborski specijaliteti, sir i kajmak koristeći isključivo mleko od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Čajetine.

Stranci obožavaju Zlatibor: Porast turista iz Evrope i sveta na srpskoj planini tokom ove godine, iz turističke organizacije kažu - ovi rezulati nisu slučajni
Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Zlatibor nastavlja da beleži odlične turističke rezultate – ovu popularnu planinsku destinaciju tokom prva četiri meseca 2025. godine posetilo je ukupno 136.867 turista, što je za 6,5 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.
Ona je takođe naglasila da će na Zlatiboru biti održan veliki broj manifestacija, kako na letnjoj pozornici na Kralǰevom trgu, tako i širom zlatiborskih sela. Navela je da će letnji program obogatiti i edukativne i zabavne radionice namenjene pre svega najmlađim posetiocima.
Ljubitelji avanture i adrenalina mogli su da se oprobaju u zip lajnu, da se provozaju bobom na šinama, oprobaju svoje veštine u penjanju na veštačku stenu, ali i uživaju u E-bike avanturi, vožnji planinskim kartom, planinskim biciklama i mnogim drugim sadržajima. Svi ovi sadržaji biće dostupni posetiocima Ski centra „Tornik“ i tokom čitave letnje sezone. Radno vreme je od 10 do 17 časova.

Neverovatna priča iz sela kod Tutina: Semir uz pomoć komšija uredio selo kao da je mala Švajcarska, zovu ga još i evropsko Veseniće
I dok kroz Srbiju se neretko mogu videti napuštena ognjišta i zaboravljena sela iz Tutina nam stiže jedna sjajna priča i to zahvaljujući entuzijazmu i požrtvovanošću jednog meštanina kog su podržali i ostali. Na inicijativu Semira Ćolovića selo Vaseniće uređeno je i sada izgleda kao mala Švajcarska.

Vožnja kvadovima, zip lajn i paraglajding: Počela letnja sezona na Torniku, fokus na aktivnom odmoru i sjajnim manifestacijama
Na jednoj od najpopularnijih planina u regionu, na zlatiborskom Torniku počela je i zvanično letnja sezona, a za goste su kao i obično pripremljeni brojni sadržaji.

Ova banja u Srbiji je stvorena za odmor: Pruža spokoj za dušu, retko ko je za nju čuo, a cene bagatela!
Banja Palanački Kiseljak je banja sa izvorom minerale vode

OVDE JE LAZA KOSTIĆ PRONAŠAO UTEHU POSLE LENKINE SMRTI! Turci su ga više puta palili, svoj sjaj sačuvao do danas
U manastiru Krušedol nalaze se mošti kneginje Ljubice Obrenović i kralja Milana Obrenovića.

Za ovu banju mnogi Srbi nisu čuli, a smeštaj košta svega 1.800 dinara: Skriveni biser u kojem su mnogi našli spas!
Bujanovačka banja važi za jednu od najpristupačnijih što se tiče cene, a ima veliku ponudu
Komentari(0)