Vožnja kvadovima, zip lajn i paraglajding: Počela letnja sezona na Torniku, fokus na aktivnom odmoru i sjajnim manifestacijama
Na jednoj od najpopularnijih planina u regionu, na zlatiborskom Torniku počela je i zvanično letnja sezona, a za goste su kao i obično pripremljeni brojni sadržaji.

- Kao i prethodnih godina i ove nas u podnožju Tornika očekuje bezbroj sadržaja, kao što su bob na šinama, panoramsko razgledanje žičarom, bicikli, veštačka stena, zip lajn, rekao je rukovodilac ovog centra Branko Blagojević
Ove letnje sezone u fokusu je aktivan odmor i mnoštvo manifestacija širom Zlatibora. Sadržaji na Torniku veoma su bitan deo turističke ponude Zlatibora i svi koji odluče da se u njima oprobaju provešće na ovaj način kvalitetno vreme, a samim tim uživaće u prirodi.
- Pored sadržaja u okviru ski centra Tornik, ljubiteljima avanture na planini su dostupne pešačke i biciklističke staze, vožnja kvadovima, zip lajnom, paraglajdingom, kao i vožnja najdužom panoramskom gondolom, rekla je Jelica Tošić iz Turističke organizacije Zlatibor.
Možda vas zanima:

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Ova srpska planina je raj za alergične
Naduven nos i suzne oči svakodnevica su onih koji muku muče s alergijama.
Možda vas zanima:

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Ova srpska planina je raj za alergične
Naduven nos i suzne oči svakodnevica su onih koji muku muče s alergijama.
Možda vas zanima:

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Ova srpska planina je raj za alergične
Naduven nos i suzne oči svakodnevica su onih koji muku muče s alergijama.

Možda vas zanima:

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Ova srpska planina je raj za alergične
Naduven nos i suzne oči svakodnevica su onih koji muku muče s alergijama.
Možda vas zanima:

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Ova srpska planina je raj za alergične
Naduven nos i suzne oči svakodnevica su onih koji muku muče s alergijama.
Možda vas zanima:

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Ova srpska planina je raj za alergične
Naduven nos i suzne oči svakodnevica su onih koji muku muče s alergijama.
Možda vas zanima:

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Ova srpska planina je raj za alergične
Naduven nos i suzne oči svakodnevica su onih koji muku muče s alergijama.
Možda vas zanima:

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Ova srpska planina je raj za alergične
Naduven nos i suzne oči svakodnevica su onih koji muku muče s alergijama.
Ona je takođe naglasila da će na Zlatiboru biti održan veliki broj manifestacija, kako na letnjoj pozornici na Kralǰevom trgu, tako i širom zlatiborskih sela. Navela je da će letnji program obogatiti i edukativne i zabavne radionice namenjene pre svega najmlađim posetiocima.
Ljubitelji avanture i adrenalina mogli su da se oprobaju u zip lajnu, da se provozaju bobom na šinama, oprobaju svoje veštine u penjanju na veštačku stenu, ali i uživaju u E-bike avanturi, vožnji planinskim kartom, planinskim biciklama i mnogim drugim sadržajima. Svi ovi sadržaji biće dostupni posetiocima Ski centra „Tornik“ i tokom čitave letnje sezone. Radno vreme je od 10 do 17 časova.

Ime dobila po tragičnoj sudbini srpske devojke, tu se nalazi i velika svetinja: Planina Jelica proglašena za predeo izuzetnih odlika
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o proglašenju predela izuzetnih odlika “Planina Jelica“ radi očuvanja geološke, biološke, predeone raznovrsnosti, kulturno-istorijskog nasleđa i atraktivnih morfoloških osobenosti.

Ime dobila po tragičnoj sudbini srpske devojke: Ova planina u Srbiji proglašena za predeo izuzetnih odlika
U podnožju planine nalazi se i velika svetinja manastir Stjenik

Tajne podzemlja Srbije: 3 misteriozne pećine koje će vas oduševiti svojom lepotom
Srbija skriva brojne lepote ne samo na površini već i u svom tajanstvenom podzemlju. Dok su neke pećine poput Resavske ili Stopića već dobro poznate turistima, postoje i one manje istražene, skrivene od masovnog turizma, koje će vas oduševiti svojim jedinstvenim ambijentom i pričama koje nose u sebi.

Zlatna jesen na Tari: 5 staza za najlepše fotografije u prirodi
Dok jesen polako boji prirodu Srbije toplim bojama zlata, crvene i narandžaste, planina Tara postaje jedna od najlepših destinacija za ljubitelje prirode i fotografije.

Ovo je jedna od najlepših i najpovoljnijih banja u Srbiji! Lekovita voda, čista priroda, a smeštaj prava bagatela!
U poslednjih nekoliko godina, banjski turizam u Srbiji doživljava pravi procvat, postajući jedna od najtraženijih destinacija za odmor i rekreaciju
Komentari(0)