SPREMNI NOVI SADRŽAJI ZA TURISTE Počela letnja sezona na planinskom centru Tornik

Lepote Srbije

17:00

Turizam 0

Letnja sezona na planinskom centru Tornik zvanično je danas otvorena uz prisustvo brojnih medija i turista, koji su mogli da saznaju kakve im pogodnosti Zlatibor nudi u podnožju najvišeg vrha u godini jubileja, saopšteno je iz Turističke organizacije Zlatibor.

SPREMNI NOVI SADRŽAJI ZA TURISTE Počela letnja sezona na planinskom centru Tornik
Shutterstock/Gold gondola

 

 

Tom prilikom direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović istakao je da JP "Skijališta Srbije" svojim letnjim sadržajima na Torniku svake godine dodatno upotpunjuju i unapređuju turističku ponudu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On se osvrnuo i na važan jubilej koji Zlatibor obeležava ove godine - 130 godina organizovanog turizma.

- Prema dosadašnjem interesovanju i rezervisanim smeštajnim kapacitetima pred nama je još jedna uspešna letnja sezona, a trenutna popunjenst hotelskog smeštaja za predstojeći letnji period je oko 80 odsto - rekao je on.

Naveo je da su sve planirane aktivnosti tokom letnje sezone usmerene na obeležavanje jubileja, a kao poseban adut Zlatibora i ovog leta istakao je avanturističke sadržaje.

- Opština Čajetina ove godine realizovaće projekat uređenja pešačke i biciklističke staze od centra Zlatibora do međustanice gondole na Ribničkom jezeru - naveo je on.

Dodao je da će ovom stazom, kao i mnogim drugim već uređenim stazama, turistima biti ponuđena dodatna vrsta sadržaja i prilika da uživaju u netaknutoj prirodi.

- To je i prilika da se uvere da na svega nekoliko stotina metara od centra Zlatibora postoje delovi planine koji nisu urbanizovani, ni građevinski eksploatisani - istakao je Živanović.

Predstavnica JP "Skijališta Srbije" Ana Jovanović u svom obraćanju medijima najavila je aktivnosti koje su posetiocima planinskog centra Tornik na raspolaganju.

- Tradicionalno, ovog leta posetiocima Tornika biće na raspolaganju panoramska vožnja žičarom, bob na šinama, avantura park, mini golf teren, staze za planinski biciklizam i ostali zabavni adrenalinski sadržaji - navela je ona.

Komentari(0)

Loading