JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH TURISTIČKA DESTINACIJA U SRBIJI Selo iz bajke, fantastično skijalište i jedinstveni voz privlače na hiljade posetilaca

Jelena Vamović

13:00

Turizam 0

Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u našoj zemlji nalazi se na krajnjem zapadu Zapadu Srbije okružena planinama Zlatibor i Tara.

JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH TURISTIČKA DESTINACIJA U SRBIJI Selo iz bajke, fantastično skijalište i jedinstveni voz privlače na hiljade posetilaca
shutterstock

 

Živopisna Mokra Gora u korona godini oborila je sve rekorde posećenosti, a sadržaji koji privlače posetioce upravo u ovaj kraj su mnogobrojni.

Turističko naselje Drvengrad na Mokroj Gori već na samom ulazu oduzima dah, ulicama Mećavnika uzbudljivo je šetati u bilo koje doba godine jer nudi brojne sadržaje za nezaboravni odmor, radni boravak ali i jednodnevnu posetu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

rina.rs

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

„Stvarno ne treba žaliti ništa kada je ovakva lepota u pitanju. Prelepo je mesto, ja volim prirodu, jako mi je se svidelo i verujem da ću se ubrzo ponovo vrati na ovu nestvarnu lepotu“, rekao je za RINU, Ilija Janković jedan od posetilaca Mokre Gore.

Oni koji se odluče da ovde provedu odmor mogu izabrati jednu od četrdeset drvenih kućica. Na Mećavniku ne postoje dve iste sobe, a posetiocima su dostupni u brojni drugi sadržaji.

rina.rs

 

„Mećavnik poseduje sportski i spa centar koji koji je gostima dostupan besplatno tokom boravka kod nas, kao i teretane“, kaže Bojana Tošić iz ovog turističkog kompleksu.

A na samo sedam kilometara od ovog kompleksa, na 1200 metara nadmorske visine nalazi se skijalitšte Iver poznato po stazi za vrhunske skijaše, ali isto tako i za one koji su prvi put stali na skije.

„Skijalište Iver pruža plavu stazu koja se nalazi sa druge strane i dostupna je početnicima gde i imamo organizovane ski školice instruktore za sve izraste koji se prvi put susreću sa ovim sportom odavde odlaze kao profesionalci“, Jelica Kuburović.

rina.rs

Za fascinirane ljubitelje skijanja izgrađen je smeštaj koji se nalazi između dve staze a gostima su na raspolaganju brojni dodatni sadržaji za opuštanje relaksaciju i zabavu kao i specijaliteti internacionalne kuhinje .

„Imaju kuglana, bazeni, saune, teniski tereni tako da može ceo dan da se upotpuni i pretvori u izuzetno kvalitetno provedeno vreme koje stvarno brzo prođe, počev od igraonice za malu decu“, kaže Kuburović.

Voz Nostalgija jedan je od simbola turističe ponude na Mokroj Gori, koji prolazi kroz jedinstvene pejzaže prelepog kraja.

rina.rs

 

„Vožnja vozom kreće sa polazne stanice Mokra Gora traje oko dva ipo sata, ide se do Šargan Vitasi, i po povratku garnitura se vraća istom trasom i putnici imaju priliku da pristanu na jednom o pet vidikovaca i sagledaju sve lepote prirode ovog kraja“, Aleksandra Milenković upravnik muzejsko-turistički kompleks Šarganska osmica.

Mokra Gora i Mećavanik sigurno su jedinstvena mesta u Srbiji, a kada dođete na ovo čarobno mesto i uživate na trgu Nikole Tesle, ili prošetate sokakom Novaka Đokovića, potrudite se da ovo mesto sačivate od zaborava.

rina.rs

Komentari(0)

Loading