SAVINA STOLICA NA VRHU PLANINE Pogled pokriva šarene bajkovite krajolike i velelepno Zlatarsko jezero!

J. K.

19:12

Turizam 0

Vidikovac se nalazi u Zlatiborskom okrugu i pripada opštini Nova Varoš.

SAVINA STOLICA NA VRHU PLANINE Pogled pokriva šarene bajkovite krajolike i velelepno Zlatarsko jezero!
printscreen twiter

 

Vidikovac Savina stolica nalazi se u selu Debelja i sa njega se pruža jedan od najlepših pogleda na Zlatarsko jezero. Izgrađen je na steni, od kamena i drveta, tako da se u potpunosti uklapa u okruženje. Osim ograde i nadstrešnice od drveta, na samom vidikovcu je postavljena i klupica, tako da nakon šetnje kroz prirodu možete sesti i uživati u nestvarnom pogledu.

Napravljen je na visu Srđevica i sa njega se pruža nestvarno lep pogled na Zlatarsko jezero, ali i na okolinu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Po narodnom predanju, vidikovac Savina stolica je dobio naziv po našem najvećem prosvetitelju Svetom Savi. Kako priča kaže, on je tokom svog putovanja po Staro-Vlaškoj oblasti, seo na stenu na visu Srđevica, da se odmori i uživa u pogledu na Uvac.

Za razliku od mnogih drugih vidikovaca, koji su postali preokupirani, ovde još uvek možete doći i uživati u potpunom miru i tišini. Do vidikovca se dolazi utabanom stazom i ne postoji asfaltirani put. Kako smo saznali od ljudi koji su ga posetili, put do vidikovca nije obeležen i bez konsultacije sa meštanima verovatno ga nećete naći ili će traganje potrajati. Vidikovac takođe još uvek nije obeležen ni na mapama.

Savina stolica na mapi:

Komentari(0)

Loading