PRELEPI KRAJEVI SRBIJE Idealni za jednodnevni izlet i beg iz grada (FOTO)

Lepote Srbije

21:00

Turizam 0

Srbija nudi mnoštvo prelepih destinacija za jednodnevne izlete, koje pružaju bogatstvo prirodnih lepota, kulturnog nasleđa i istorijskih spomenika.

Tvrđava
Shutterstock

Evo nekoliko predloga za najlepše krajeve za kraći boravak i uživanje u prirodi:

Ledinačko jezero Shutterstock
 

Fruška gora – Ova planina u Vojvodini poznata je kao "srpska Sveta gora" zbog svojih brojnih manastira. Osim duhovnog bogatstva, nudi prelepe pešačke staze, vinograde, i prirodne rezervate.

Spomenik Vasi Čarapiću Lepote Srbije/J.J.
 

 

Avala – Blizu Beograda, Avala je idealna za kratki izlet sa spektakularnim pogledom na okolinu. Na njenom vrhu se nalazi Spomenik Neznanom junaku, a planina je okružena šumovitim stazama koje su savršene za šetnju.

orhideja rina
 

 

Ovčarsko-kablarska klisura – Nalazi se u blizini Čačka i poznata je po prelepom pogledu na reku Moravu i brojnim manastirima. Planinarenje, vožnja biciklom i plovidba rekom čine ovaj kraj atraktivnim za avanturiste.

zlatibor rina
 

 

Zlatibor – Iako je popularan kao zimska destinacija, Zlatibor je idealan za jednodnevni izlet tokom cele godine. Od posete Stopića pećini, Vodopadu Gostilje, do uživanja u etno selu Sirogojno, Zlatibor nudi mnogo mogućnosti za kratki beg u prirodu.

Đavolja varoš Shutterstock
 

Đavolja Varoš – Jedna od najneobičnijih prirodnih pojava u Srbiji, sa preko 200 kamenih figura nastalih erozijom, nalazi se u blizini Kuršumlije. Ovaj lokalitet je i pod zaštitom UNESCO-a i nudi jedinstven uvid u prirodne fenomene.

Tvrđava Shutterstock
 

 

Smederevska tvrđava – Smeštena na obali Dunava, ova srednjovekovna tvrđava je jedan od najvažnijih istorijskih spomenika Srbije. Lako dostupna iz Beograda, idealna je za jednodnevni izlet uz šetnju kroz istoriju i obalu reke.

Resavska pećina i vodopad Lisine – U istočnoj Srbiji, Resavska pećina je jedna od najlepših i najstarijih pećina u Srbiji, dok je obližnji vodopad Lisine čaroban prizor i popularna destinacija za ljubitelje prirode.

planina Rtanj Shutterstock
 

 

Rtanj – Planina Rtanj je poznata po svom piramidalnom obliku i mističnim pričama. Uspon do vrha je izazovan, ali pruža spektakularan pogled i nezaboravno iskustvo za ljubitelje planinarenja.

Ovi predeli pružaju savršen beg iz gradskog života i priliku da uživate u prirodnim lepotama i kulturnom nasleđu Srbije za samo jedan dan.

Komentari(0)

Loading