U ČAST LEGENDI Kulturni centar u Gornjem Milanovcu nosiće ime po Miji Aleksiću

Lepote Srbije

21:00

Manifestacije 0

Kulturni centar u Gornjem Milanovcu ubuduće će se zvati"Kulturni centar Mija Aleksić", po glumcu Milosavu - Miji Aleksiću (1923-1995), rođenom u milanovačkom selu Gornja Crnuća.

U ČAST LEGENDI Kulturni centar u Gornjem Milanovcu nosiće ime po Miji Aleksiću
Printscreen/Youtube

 

Odluku o promeni naziva Kulturnog centra, u godini kada se obeležava 100 godina od rođenja Aleksića, donela je lokalna Skupština na poslednjoj sednici, na inicijativu Upravnog odbora te ustanove.


Kulturni centar od 2018. godine priređuje manifestaciju pod nazivom "Dani Mije Aleksića", na kojoj svake godine dodeljuje priznanje glumcima koje predlažu prethodni laureati te nagrade.

Nagradu "Mija Aleksić - biti glumac" do sada su dobili Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić, Gordan Kičić, Vesna Trivalić i Olga Odanović.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading