NA STAROM MESTU Čačak tradicionalno domaćin Međunarodnog salona urbanizma

Lepote Srbije

20:00

Manifestacije 0

Tradicionalna manifestacija Međunarodni salon urbanizma održaće se od 8. do 15. novembra u Čačku, najavili su iz Inženjerske komore Srbije.

NA STAROM MESTU Čačak tradicionalno domaćin Međunarodnog salona urbanizma
Foto: Rina

 

Ova manifestacija predstavlja smotru najznačajnijih aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja i urbanističkog projektovanja i realizacija.


U okviru Salona biće dodeljena Velika nagrada međunarodnog salona urbanizma "Vladimir Macura", kao i Nagrade za najbolje radove po kategorijama.

Manifestaciju organizuje Udruženje urbanista Srbije uz pomoć JP Gradac Čačak i uz podršku Inženjerske komore Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Čačka.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading