RADIKALNA RANJIVOST U Beogradu počeo Festival savremenog plesa i performansa

Lepote Srbije

19:00

Manifestacije 0

U Beogradu, danas, 23. oktobra počinje 15. Kondenz – "Festival savremenog plesa i performansa", najavili su organizatori.

ples
Shutterstock

 

Festival počinje predavanjem "Zamagljena pozadina: Crni performans kao politička ontologija" koreografa i teoretičara iz Njujorka Tomasa De Franca, a do 30. oktobra biće izvedeno devet predstava i performansa i organizovano niz pratećih programa.


Festival, u organizaciji Stanice Servis za savremeni ples, ove godine održava se pod sloganom "Radikalna ranjivost".

Tim sloganom festival želi da iz svoje pozicije – "pozicije nezavisne plesne scene, pojedinaca koji biraju da rade na toj sceni, kolektiva koji se bori da održi i sačuva kolektivni duh, građana u društvu koje se raspada po svim šavovima - progovori o tome koliko smo svi radikalno ugroženi i koliko je u redu da pokažemo svoju osetljivost, slabost, ali i svoju strast da ne odustanemo", navela je ko-kustoskinja festivala Marijana Cvetković.

Stanica Servis za savremeni ples podržava razvoj savremene plesne scene u Srbiji kroz obrazovanje, produkciju i promociju umetnika, plesača i koreografa.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Angažovana je, kako se navodi na njihovom sajtu, i na poboljšanju uslova za rad nezavisne umetničke scene.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading