RADIKALNA RANJIVOST U Beogradu počeo Festival savremenog plesa i performansa

Lepote Srbije

19:00

Manifestacije 0

U Beogradu, danas, 23. oktobra počinje 15. Kondenz – "Festival savremenog plesa i performansa", najavili su organizatori.

ples
Shutterstock

 

Festival počinje predavanjem "Zamagljena pozadina: Crni performans kao politička ontologija" koreografa i teoretičara iz Njujorka Tomasa De Franca, a do 30. oktobra biće izvedeno devet predstava i performansa i organizovano niz pratećih programa.


Festival, u organizaciji Stanice Servis za savremeni ples, ove godine održava se pod sloganom "Radikalna ranjivost".

Tim sloganom festival želi da iz svoje pozicije – "pozicije nezavisne plesne scene, pojedinaca koji biraju da rade na toj sceni, kolektiva koji se bori da održi i sačuva kolektivni duh, građana u društvu koje se raspada po svim šavovima - progovori o tome koliko smo svi radikalno ugroženi i koliko je u redu da pokažemo svoju osetljivost, slabost, ali i svoju strast da ne odustanemo", navela je ko-kustoskinja festivala Marijana Cvetković.

Stanica Servis za savremeni ples podržava razvoj savremene plesne scene u Srbiji kroz obrazovanje, produkciju i promociju umetnika, plesača i koreografa.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Angažovana je, kako se navodi na njihovom sajtu, i na poboljšanju uslova za rad nezavisne umetničke scene.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

fića

Bolja mi je fića nego luksuzni audi sa klimom, nema para za koje bih je prodao: Nesvakidašnja povorka projezdila ulicama Nove Varoši, oko 30 starih lepotana iz čitave Srbije stiglo na Zlatar

Manifestacije

11:00

26 jul, 2024

Za ljubitelje stare Jugoslavije, a pre svega njenog simbola čuvene fiće, na padanima Zlatara održan je pravi praznik za oči i dušu. Tokom Zlatar festa na radost gađana i posetilaca održana je prva Fićijada, a glavnim ulicama Nove Varoši projezdilo je oko 30 lepotana iz čitave Srbije.

Komentari(0)

Loading