RADIKALNA RANJIVOST U Beogradu počeo Festival savremenog plesa i performansa

Lepote Srbije

19:00

Manifestacije 0

U Beogradu, danas, 23. oktobra počinje 15. Kondenz – "Festival savremenog plesa i performansa", najavili su organizatori.

ples
Shutterstock

 

Festival počinje predavanjem "Zamagljena pozadina: Crni performans kao politička ontologija" koreografa i teoretičara iz Njujorka Tomasa De Franca, a do 30. oktobra biće izvedeno devet predstava i performansa i organizovano niz pratećih programa.


Festival, u organizaciji Stanice Servis za savremeni ples, ove godine održava se pod sloganom "Radikalna ranjivost".

Tim sloganom festival želi da iz svoje pozicije – "pozicije nezavisne plesne scene, pojedinaca koji biraju da rade na toj sceni, kolektiva koji se bori da održi i sačuva kolektivni duh, građana u društvu koje se raspada po svim šavovima - progovori o tome koliko smo svi radikalno ugroženi i koliko je u redu da pokažemo svoju osetljivost, slabost, ali i svoju strast da ne odustanemo", navela je ko-kustoskinja festivala Marijana Cvetković.

Stanica Servis za savremeni ples podržava razvoj savremene plesne scene u Srbiji kroz obrazovanje, produkciju i promociju umetnika, plesača i koreografa.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Angažovana je, kako se navodi na njihovom sajtu, i na poboljšanju uslova za rad nezavisne umetničke scene.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading