JEDINSTVENA MANIFESTACIJA POSVEĆENA ČUVENOM GLUMCU Svi smo ga gledali na malim ekranima kao Šćepana Šćekića iz serije Srećni ljudi

J. K.

16:01

Manifestacije 0

Lik i delo legendarnog glumca Danila Lazovića među Pribojcima i dalje živi.

JEDINSTVENA MANIFESTACIJA POSVEĆENA ČUVENOM GLUMCU Svi smo ga gledali na malim ekranima kao Šćepana Šćekića iz serije Srećni ljudi
Foto: Rina

 

Poznat po mnogim ulogama, ali i onoj najpečatljivijoj u liku Šćepana Šćekića u seriji Srećni ljudi. U njegovom rodnom gradu na Limu održava se festival u njegovu čast deveti put po redu. Svake godine studenti iz naše zemlje i regiona (sa svih 12 akreditovanih akademija) takmiče se u kazivanju poezije. Pobednik osvaja nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade (1000 €) dar Opštine Priboj.

- Posle mnogo predstava, radionica, multimedijalnih programa i različitih umetničkih formi u kojima smo imali prilike da uživamo na dosadašnjim festivalima, ove godine rešili smo da posebnu pažnju posvetimo muzičkom stvaralaštvu i njegovoj nezaobilaznoj prisutnosti, povezanosti i važnosti koju ima u umetnosti uopšte, a posebno u poeziji. Ponosni smo što ćemo iskusnoj pribojskoj publici predstaviti složen i verujemo, nadahnjujući program, ovogodišnjeg festivala, a posebno raduje činjenica da se na internet konkurs prijavilo trostruko više učesnika nego ranije - rekao je Milorad Damjanović direktor festivala „Dani Danila Lazovića“.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Od ove godine ustanovljena je i specijalna nagrada „Smart produkcije“ koja se sastoji od plakete i angažmana jednog od 12 takmičara u projektu „Smart produkcije“, a koju dodeljuje žiri produkcije.

- Ovogodišnji stručni žiri čine: prof.dr.Radovan Knežević, prof.Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Miroslav Miki Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, Elvira Aljukić, prvakinja drame Tuzlanskog narodnog pozorišta, Isidora Minić, prvakinja Ateljea 212, Nebojša Dugalić, prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu - dodao je Damjanović.

On je pozvao je ljubitelje poezije, kao i sve poštovaoce kulturnih događaja, da budu gosti Priboja u vreme trajanja Festivala (21-24.9.2022.)

Damjanović je izrazio veliku zahvalnost opštini Priboj koja je pokrovitelj Festivala, Domu kulture „Pivo Karamatijević“ Priboj (osnivaču) i Zavičajnom muzeju na nesebičnoj podršci svih godina postojanja Festivala.

U njegovom glumačkoj veličini govori i mural oslikan u samom centru Priboja, kao znak da sećanje na njega nikada neće prestati.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading