16. ETNO FESTIVAL U KLADOVU Cilj manifestacije je očuvanje narodnih običaja, starih zanata,jela, prirodnih prozvoda, pesme i igre (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

16:30

Manifestacije 0

Na preko 100 tipskih štandova biće prezentovani etno sadržaji izlagača iz cele Srbije, a u večernjim časovima predstaviće se pesmom i igrom folklorna društva.

16. ETNO FESTIVAL U KLADOVU Cilj manifestacije je očuvanje narodnih običaja, starih zanata,jela, prirodnih prozvoda, pesme i igre (FOTO/VIDEO)
Printscreen/timocka

Tradicionalna manifestacija 16. Etno festival „Kladovo 2022“ biće održan u petak i subotu, 22. i 23. jula 2022.

16. ETNO FESTIVAL U KLADOVU Cilj manifestacije je očuvanje narodnih običaja, starih zanata,jela, prirodnih prozvoda, pesme i igre (FOTO/VIDEO) Printscreen/timocka
 

Na Etno festivalu u Kladovu, izlagači će ponuditi ručne radove sa etno motivima, grnčarske, drvene, pletarske i vunene proizvode, slatke i slane proizvode, čajeve, proizvode od voća, meda i vina.

Povodom održavanja 16. Etno festival „Kladovo 2022“, deo glavne Ulice 22. septembar u Kladovu biće zatvoren za saobraćaj zbog štandova.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Takođe, biće priređen i bogat kulturno-zabavni program. U petak 22. jula od 20:00 sati, na velikoj bini nastupiće ANIP „Vladimir Pavlović Carevac“ iz Velikog Gradišta, FA „Lazarica“ iz Kruševca i KUD „Dunav“ iz Svinjica iz susedne Rumunije. Koncert pevačice Gabrijele Pejčev je planiran za 21:30, a oko 23:00 sata nastupiće dr. Nele Karajlić.

U subotu 23. jula 2022. nastupiće KUD „Oplenac“ iz Topole, KUD „Vuk i Naum“ iz Toponice i AKUD „Polet“ iz Kladova. U 22:00 sata, koncert će održati „Bajaga i instruktori“.

16. Etno festival „Kladovo 2022“ biće održan pod pokroviteljstvom Opštine Kladovo, u organizaciji Turističke organizacije opštine Kladovo.

Izvor: timocka

Lepotesrbije.alo.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading