14. ŠPANSKI METAR STIŽE U BEOGRAD Glavni festivalski program „Savremeni film" biće otvoren 23. maja u Dvorani Kulturnog centra Beograda (VIDEO)

Lepote Srbije

09:00

Manifestacije 0

Već četrnaestu godinu za redom, Beograd u svom najboljem ruhu dočekuje i slavi praznik ibeorameričkog filma.

14. ŠPANSKI METAR STIŽE U BEOGRAD Glavni festivalski program „Savremeni film" biće otvoren 23. maja u Dvorani Kulturnog centra Beograda (VIDEO)
Printscreen/Youtube

Filmski festival Španski metar prikazuje ostvarenja najrazličitijih žanrova i tematika, te program u celini predstavlja pregled filmskog stvaralaštva na španskom jeziku, omogućavajući publici da na najbolji način upozna savremenu filmsku produkciju, prikazujući ove programe na mestima daleko od komercijalnog bioskopskog repertoara. 

Novo izdanje Španskog metra, festivala filmova na španskom jeziku, donosi više od dvadeset ostvarenja koja će premijerno biti prikazana pred beogradskom publikom od 20. do 31. maja.

Još jedna filmska avantura na španskom jeziku spremna je da dočeka srpske filmofile. Četrnaesto izdanje filmskog festivala Španski metar, u organizaciji Instituta Servantes, vraća se pred beogradsku publiku sa četiri tematska programa.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Programske celine osmišljene su tako da publiku provedu kroz najzanimljivija ostvarenja snimljena poslednjih godina na španskom jeziku, ali i da ih upoznaju sa odabranim filmskim klasicima. Bilo da su u pitanju romantične priče, komične situacije, porodični odnosi ili političke turbulencije, odabrani filmovi podstaći će publiku da sagledava svet oko sebe na posve nov način.

Bilo da su u pitanju urnebesne komedije ili emotivne drame, nema sumnje da će publika uživati u ovim filmovima koji u Srbiju premijerno stižu iz Španije, Meksika, Argentine i Čilea. Do 31. maja biće prikazani sledeći igrani filmovi: „Bruklin u Sevilji", „Dobre namere", „Lavica" i „Pauk", uz specijalnu projekciju srpskog dokumentarnog filma „S ljubavlju iz Fuenlabrade".

20 – 31. maj: Dvorana Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenska kinoteka

4 - 8. jun: Kulturni centar Novog Sada

Izvor: spanskimetar, kaleidoskop

Komentari(0)

Loading