JUBILARNI PETI VELIKI USKRŠNJI KARNEVAL Ove godine održava se na dve lokacije u gradu – Tašmajdanski park i Zemunski kej

J. K.

19:01

Manifestacije 0

U saradnji sa Gradskom opštinom Palilula, a u organizaciji udruženja Kultur Šok, biće održan peti jubilarni Veliki uskšnji karneval.

JUBILARNI PETI VELIKI USKRŠNJI KARNEVAL Ove godine održava se na dve lokacije u gradu – Tašmajdanski park i Zemunski kej
Alo

 

Manifestacija će se održati predstojećeg vikenda, 23. i 24. april, u parku Tašmajdan, a ulaz za sve posetioce biće besplatan!

Povodom proslave prvog malog jubileja, a u cilju širenja manifestacije, Velikom uskršnjem karnevalu se pridružila i Gradska opština Zemun na čiju inicijativu i uz čiju podršku smo uključili još jednu sjajnu gradsku lokaciju i time proširili festival na obe strane reke. U pitanju je prelepi Zemunski kej (kod Venecije) gde će se takođe održati dvodnevni festival sa bogatim sadržajem u istom terminu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Ovaj dvodnevni porodični festival odvijaće se u divnom ambijentu Tašmajdanskog parka i Zemunskog keja, gde će posetioci kao i svake godine biti u prilici da uživaju u celodnevnom programu namenjenom celoj porodici, a radno vreme festivala biće od 11:00 do 18:00 časova.

Veliki dečiji karneval obeležiće mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnoj festivalskoj bini gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, dečije predstave i razni performansi, ali i na celom festivalskom prostoru na kojem će karnevalsku atmosferu dočarati perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, kao i maskote omiljenih dečijih junaka.

Najmlađe posetice očekuje i osam različitih celodnevnih kreativnih radionica na temu glume, pesništva, slikarstva, sporta, pevanja i mnogi drugi interaktivni sadržaji koji podstiču razvoj dece ali i veliki zabavni grad i zona konja u kojima će moći da nauče sve o ovim plemenitim životinjama i konjičkom sportu.

Manifestacija ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja društvene odgovornosti kod najmlađih ali pre svega, akcenat je na razvijanju osećaja solidarnosti i važnosti dobročinstva.

Zato je u saradnji sa svih 17 osnovnih škola sa teritorije opštine Palilula i ove godine pokrenuta velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda, pa će se tako mališani i ove godine takmičiti u okviru takmičarske discipline „izbor za najlepše oslikano jaje“ i „izbor za najlepše ukrašenu uskršnju korpu“. Ovom akcijom osnovci, sada već tradicionalno, pomažu nekim od socijalno ugroženih đaka iz školske klupe kojima je pomoć neophodna.

 

Radovi osnovaca koji budu najkreativniji, biće izloženi na samom karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog malog umetničkog dela, i time doniraju celu akciju. Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe, fondu kom pobednik bude namenio sredstva.

U duhu praznika, i ove godine će na karnevalu biti održano takmičenje u tucanju jajima na koje se mogu prijaviti svi zainteresovani na licu mesta kao i simpatično takmičenje u puzanju beba u kojoj će najbrži i najsnalažljiviji osvojiti vredne nagrade.

Za više informacija pratite:

https://www.instagram.com/veliki_uskrsnji_karneval_/ 

https://www.facebook.com/velikiuskrsnjikarneval/

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading