"SEOBE" U SRPSKOJ ATINI Izložba radova najboljih svetskih fotoreportera

Lepote Srbije

11:00

Manifestacije 0

Izložba radova najboljih svetskih fotoreportera „(Ne)nastanjeni – Migrantske priče u 21. veku iz World Press Photo arhiva“, biće postavljena na Trgu slobode u Novom Sadu od 19. februara do 20. marta, saopštila je Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

"SEOBE" U SRPSKOJ ATINI Izložba radova najboljih svetskih fotoreportera
Shutterstock

Izložba se organizuje u okviru aktuelnog programskog luka „Seobe“ Evropske prestonice kulture, koji u fokus stavlja pozitivni uticaj migracija i kretanje stanovništa kao umetničke inspiracije.

Realizuje se u saradnji sa Fondacijom „World Press Photo“ iz Amsterdama i obuhvata materijal iz njihove bogate arhive, nastao u periodu posle 2000. godine.

Programski luk „Seobe“, jedan je od osam programskih lukova, koji čine programski koncept Evropske prestonice kulture 2022.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Izvor: srbija vesti

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading