DAN PEŠAČENJA 2021. Poziv javnosti u Srbiji da se pokrene

M. M.

16:27

Manifestacije 0

Planinarski Savez Srbije 11. septembra 2021. godine organizuje najveću ovogodišnju planinarsku akciju pod sloganom KORAK BLIŽE ZDRAVLJU!

DAN PEŠAČENJA 2021. Poziv javnosti u Srbiji da se pokrene

Dan pešačenja predstavlja poziv javnosti u Srbiji da se toga dana pokrene i napravi korak bliže zdravlju. Planinari iz cele Srbije pozivaju stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce i studente da se toga dana priključe akciji i prepešače 100 metara ili celu predviđenu stazu. Toga dana će se pešačiti po označenim stazama u gradovima, parkovima, prirodi u okruženju, planinama Srbije…

Unplash

Nebitno da li ste iskusni znalci ili rekreativci, amateri ili početnici.

U Beogradu će se između ostalih mesta pešačiti Avalom, u Ćupriji se ide do Vavilskog kamena, u Paraćinu do jezera Vezirovac…

Učesnike pešačke akcija u subotu vodiće planinarski vodiči i volonteri.

Unplash

Priključite se organizovanim akcijama planinarskih društva i klubova i pešačite omiljenim šetalištem, parkom, izletištem i šumom. Neka posle toga svaki vaš korak postane lakši, praćen osmehom. „U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u dobru naviku. Dan pešačenja je zabavan i jednostavan način da u najboljem društvu istražite radost hodanja!“ – poručuju nam planinari, avanturisti i zaljubljenici u prirodu.

Unplash

Toga dana napravićemo zajedno korak bliže zdravlju!

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading