NAJLEPŠI ZVUKOVI I NOTE U GLAVNOM GRADU Očekuje nas bogat koncertni kalendar u Beogradu i Srbiji tokom decembra

Jelena Vamović

20:00

Manifestacije 0

Pred nama je bogat kuturno-umetnički program sa brojnim muzičkim koncertima.

NAJLEPŠI ZVUKOVI I NOTE U GLAVNOM GRADU Očekuje nas bogat koncertni kalendar u Beogradu i Srbiji tokom decembra
shutterstock

 

Grupe “Električni orgazam”, “S. A. R. S.”, “EYOT”, “Beogradski sindikat”, muzičari Nikola Vranjković, Ida Prester, Nina Badrić, Vlado Georgiev, Jelena Tomašević ili Rambo Amadeus, neki su od umetnika koji će održati svoje solo koncerte tokom decembra u Beogradu i Srbiji.

Kalendar muzičkih nastupa poslednjeg meseca u staroj godini započinje Nikola Vranjković sa koncertima večeras i sutra u Kulturnom centru Fabrika u Novom Sadu.

Onda će se vratiti u Beograd 28. decembra na scenu Kombank Dvorane, gde će ponoviti trijumf od 2019. godine kada je na rasprodatom koncertu svirao skoro puna četiri sata.

Hrvatska elektro pop muzičarka Ida Prester i njen čuveni sastav “Lollobrigida”, nakon uspešnog septembarskog koncerta u BitefArtCafe klubu na Kalemegdanu, vraća se 4. decembra u prestonicu – Dom omladine Beograda.

Umetnica je tokom perioda karantina zbog pandemije bila jedna od najvrednijih kreativaca, tako da je iznedrila nove singlove, pretežno sa spotovima – “Dodir“, „Minuta“, „Kvar“, „Sad“ i druge.

Na istom mestu će 16. decembra drugu šansu imati instrumentalni džez sastav iz Niša – “EYOT”, koji je prethodno zakazanu svirku u oktobru morao da odloži, usled bolesti članova benda od korone.

Oni će promovisati svoj novi album „557799“ objavljen za inostrano tržište.

Hrvatska pop pevačica Nina Badrić i pop kantautor Vlado Georgiev prvi put će u karijeri imati dva uzastopna zajednička koncerta, premijerno na sceni Bel Expo centra 13. i 14. decembra, u organizaciji kuće Music Star production.

Dok će Georgievu ovo biti prvi koncerti u vreme pandemije, dotle je Badrić imala rasprodate nastupe po regionu i Srbiji, kao i tokom poslednjeg leta u klubu BitefArtCafe na Kalemegdanu.

Nedaleko od Beograda, u Novom Sadu, na sceni Spensa, rep hip hop grupa “Beogradski sindikat” u svom povratku pružiće 16. decembra solo koncert kao spektakl u najavi.

Prostor Kombank Dvorane biće veoma produktivan kada je reč o koncertnim aktivnostima pred novu godinu, tako će šarmantni i vanvremenski Zvonko Bogdan okupiti svoju vernu publiku iz Sava centra dva puta – 6. i 15. decembra.

Antologijska rok grupa “Električni orgazam” nakon četiri odlaganja, konačno će imati koncert 9. decembra i to kao proslava jubileja – 40 godina grupe, ali i prvog albuma i izdanja “Paket aranžman” (sa grupama “Idoli” i “Šarlo Akrobata”).

Bend je poslednjih godina nastupao uglavnom u Domu omladine, i na Beer festu, a tokom pandemije i po regionu (Zagreb, Skoplje) i Srbiji (Subotica, Zaječar…).

Pop muzičar Željko Vasić već 4. put će pevati na ovoj sceni na dan 10. decembra uz pregled svih hitova za lepši pol, a pevač sličnog senzibiliteta i stila Sergej Ćetković, nakon trijumfa u novembru, ponovo je ovde 18. decembra i “preti” da ponovo rasproda veliku salu.

Veliki džez spektakl opera “Toska” Ðakoma Pučinija u džez aranžmanu dirigenta Petera Rajter-Šauba, održaće se 16. decembra u izvođenju Big Benda RTS-a uz ugledne goste iz inostranstva.

Kao solisti nastupiće džez muzičari Martin Auer – truba, Frančesko Santuči – tenor saksofon i Edrijen Mirs – trombon.

Poznata muzička rege pop grupa „S.A.R.S.“ imaće koncert u prestonici 17. decembra nakon šest godina i uspešnog nastupa u Hali sportova na Novom Beogradu.

Frontmen i pevač Žarko Kovačević sa svojom šestočlanom ekipom najavljuje veliku žurku kroz neprolazne hitove “Lutka”, “Buđav lebac” sa čak osam studijskih albuma, a deveti je u najavi.

Posle nastupa na Beer festu 2021, i drugim izdanjima, prvi put će u Beogradu samostalan koncert održati u Kombank Dvorani.

Ista scena će 22. decembra ugostiti pop muzičarku Jelenu Tomašević, koja će nakon svog muža Ivana Bosiljčića, koji je ove godine dva puta imao ovde svoje poetsko-muzičko veće, i ona biti deo novogodišnjih koncerata.

Posle više puta osvojenog Sava centra i drugih mesta po Beogradu, Srbiji i Rusiji, Tomašević premijerno dolazi u Kombank Dvoranu, gde će predstaviti neke nove pesme i pregled hitova sa dva autorska albuma.

Mjuzikl „Veselo devojačko veče“ 23. decembra će imati premijeru kao jedan veliki spektakl koncert u vidu adaptacije američke hit predstave „Girls“ Night“.

Pevaju i glume rok pevačica Ivana Peters, glumica Jelena Ðukić, i pop muzičarke – Tijana Dapčević

Maja Brukner i Zorana Pavić.

Samo dan posle mjuzikla, nakon duže pauze, pevaće pop muzičar Željko Samardžić (24.12.).

Rambo Amadeus & Five Winettous na ovoj pozornici će 25.12. održati koncert, što će muzičaru biti prvi koncert od izbijanja pandemije, a pre nje je često imao svirke u Beogradu (KST, Wurst Platz, Elektropionir, Subbeerni centar).

Osim Kombank Dvorane, Kolarac je proteklih meseci širom otvorio vrata muzici uživo, tako će u decembru pijanista Aleksandar Madžar nakon 4 koncerta, nastaviti svoju seriju od osam nastupa, gde svira komplet od 32 Betovenove sonate, i ostatak će predstaviti – 16, 20, 27. i 30. decembra.

Turski pijanista i kompozitor Fazil Sej imaće samostalan koncert 18. decembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u okviru ciklusa “Steinway & Sons” prema brendu čuvenog klavira na kome će svirati, posle nedavnih nastupa svojih kolega Andreja Korobeinikova (Rusija) i Berija Daglasa (Irska).

Takođe, istaknuti violončelista Nemanja Stanković najavio je za 26. decembar koncertnu promociju albuma “Tragovi” koji se pojavio na tržištu još početkom 2020. godine.

 

(Izvor: Tanjug.rs)

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading