ROMEO I JULIJA U GLAVNOM GRADU Beogradski filharmonicari sviraju romanticna dela 3. decembra u Kolarcu

Jelena Vamović

21:00

Manifestacije 0

Koncert Beogradske filharmonije uskoro na Kolarcu!

ROMEO I JULIJA U GLAVNOM GRADU Beogradski filharmonicari sviraju romanticna dela 3. decembra u Kolarcu
printscreen

 

Beogradska filharmonija izvešće spektakularni koncert inspirisan romantikom na francuski način, zajedno sa dirigentom Lijom Mekfolom, 3. decembra na Kolarcu, najavili su iz Beogradske filharmonije.

Novi „filharmonijski petak“ idealna je prilika za romantični izlazak i uživanje u muzičkim portretima najpoznatijih ljubavnih parova, i to od ranog romantizma do XX veka.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tragične ljubavi „Romea i Julije“ Berlioza i „Peleasa i Melizande“ Debisija, upotpuniće romantični Koncert za violončelo i orkestar Laloa, u izvođenju fantastičnog violončeliste Kijana Soltanija.

Foto: Wikipedia

Publika će se posebno obradovati nastupu traženog violončeliste budući da je uoči prethodog puta kada je trebalo da gostuje u filharmonijskoj sezoni 2020. godine, početak pandemije zatvorio sve koncertne dvorane.

Njujorški Tajms Kišana Soltanija ocenjuje kao izvanrednog violončelistu, a čuveni Gramofon njegovo sviranje opisuje kao „čisto savršenstvo“.

Pozivan je od strane vodećih svetskih orkestara i dirigenata, što ga je od zvezde u usponu dovelo do jednog od violončelista o kojima se danas najviše govori.

Sa namerom da predstavi novu generaciju mladih dirigentskih snaga, Beogradska filharmonija nastupa sa Lijom Mekfolom koji ima odličnu reputaciju kao dirigent kako orkestarskog tako i operskog repertoara.

Spektakularni Ravelov „Bolero“ će uz pomoć energičnog Mekfola, ovaj atraktivni koncert dovesti do usijanja.

Ulaznice su u prodaji od ponedeljka od danas na filharmonijskoj blagajni kao i onlajn.

 

(Izvor: Tanjug.rs)

Komentari(0)

Loading