SPREMNI ZA NOVU ČIVIJADU Počeo je belosvetski vašar humora i satire u Šapcu

Lepote Srbije

17:00

Manifestacije 0

Grad Šabac upućuje pozivnicu svim građanima širom Srbije, ali i van granica naše zemlje, da od 19. do 21. septembra borave u Čivijškoj republici, epicentru dobrog raspoloženja, zabave i šarenila!

karneval
Foto: Rina

Manifestacije 56. Čivijada i 17. Čivijaški karneval će se održati od četvrtka, 19. do subote, 21. septembra. Ove manifestacije, koje su deo dugogodišnje tradicije grada, najavljene su na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, gde su organizatori istakli da će ovogodišnja Čivijada biti posebna zbog poklapanja sa danom Gospojine i gradskim vašarom.

Pod sloganom „U srcu grada Čivijada“, ovogodišnji događaji će spojiti tradicionalne elemente, poput karnevala, satiričnih priča i karikatura, sa novim, osveženim programima. Takođe, velika pažnja je posvećena i izboru novog predsednika Čivijaške republike, koji će preuzeti ulogu od dosadašnjeg predsednika, glumca Marka Gvera. Ovaj simbolični izbor, uvek ispraćen sa mnogo šale, zakazan je za subotu, 21. septembra u 17:45 sati.

Direktor Turističke organizacije Šapca, Mladen Petrović, naglasio je značaj Čivijade za promociju grada i lokalne zajednice, ističući da će Šabac biti prestonica turizma tokom trajanja ovih događaja. Ovaj grad se tradicionalno priprema da ugosti veliki broj posetilaca, koji će moći da uživaju u bogatom programu i jedinstvenoj atmosferi ovog šarmantnog grada.

dani danila lazovica

Velikanu u čast: U Priboju se od 18. do 21. septembra održava jedanaesti po redu festival "Dani Danila Lazovića"

Manifestacije

12:00

16 septembar, 2024

Jedanaesti festival „Dani Danila Lazovića”, pod sloganom „Govorim poeziju, čuvam kulturu!” održava se u Priboju od 18. do 21. septembra. Osnivači festivala su Zavičajni muzej Priboj i Dom kulture „Pivo Karamatijević” uz podršku opštine Priboj. Ovogodišnji program festivala podržan je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

Komentari(0)

Loading