Ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama
Prosto kao pasulj, kažu mnogi, ali nije baš tako jednostavno pripremiti pasulj čorbu, ili jednostavno pasulj koje je i dalje među najomiljenijim jelima kod nas.
Glavno pitanje kada ga neko priprema je to može li nekako brže da se skuva?
Ima tu različitih teorija i trikova, a koji ne podrazumevaju da pasulj potopite prethodne noći u hladnu vodu.
Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji mnogo skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja. Ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.
Dakle, uradite ovako. Već kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocedite vodu i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.
Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, a onda ide i tajni sastojak: dodajte 50 ml rakije i prokuvajte! Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj.
I na kraju, ali svakako, ne najmanje važno – vreme za kuvanje pasulja zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se teško skuva uprkos ovim trikovima, zato pažljivo birajte prilikom kupovine.
PRELEPA KULA GARDOŠ: Svedok vekovne istorije i simbol Zemuna
Kula Gardoš jedna je od četiri Milenijumske kule, koje su Ugarske vlasti izgradile na sve četiri strane sveta, u najudaljenijim gradovima kraljevstva u sklopu proslave hiljadugodišnjice doseljavanja Mađara u Panoniju.
Arheološko blago Srbije skriveno u selu Hrti, dragulj za koji bi stranci dali milione: Grčko groblje upisano na prestižnu UNESCO listu Svetske baštne, ima jedinstvene ukrašene spomenike
Na samo 16 kilometara od centra Prijepolja, u planinskom selu Hrti smestio se izuzetno redak arheološki dragulj. Srednjovekovno Grčko groblje podeljeno je na dva dela, a na njemu se ukupno nalazi se 81 spomenik. Ističu se po svojoj posebnoj lepoti i ukrasima, zbog čega su se od 2016. godine našli i na UNESCO listi svetske baštine.
CRKVA DAJE ODGOVOR: Šta raditi s krstom i ličnim stvarima pokojnika
Smrt bliske osobe jedna je od najtežih stvari koje se mogu dogoditi čoveku. Ipak, to je deo prirodnog procesa koji je neminovan, te se moramo pomiriti sa njim. Međutim, kada se to desi emocionalni šok je prevelik da bismo trezveno razmišljali, te se susrećemo sa raznim pitanjima, na koja često nemamo odgovor.
Danas obeležavamo SVETOG JOANIKIJA: Vernici slave dan posvećen PRVOM SRPSKOM patrijarhu
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju važan dan kada se sećaju Svetog Joanikija, arhiepiskopa i prvog srpskog patrijarha
DA LI SU VAŠE POSTAVLJENE KAKO TREBA? Sveštenik je otkrio da postoje dva ispravna načina kako da stoje ikone
Ako ste se ikada zapitali da li vam ikona stoji na pravom mestu, pročitajte u tekstu koji sledi.
Komentari(0)