Za čarobnu boju: U lukovinu dodajte 1 tajni sastojak, imaćete najlepša jaja ovog Uskrsa
Za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak
Bojenje jaja u lukovini je stari i proveren način da na prirodan način dobijete prelepe nijanse, ali sada postoji novi trik koji će učiniti da boja bude čarobna. U lukovinu dodajte još samo jednu namirnicu – ako želite unikatnu nijansu, onda je ovaj trik baš za vas.
Za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak – avokado.
Za bojenje jaja ovom tehnikom biće vam potrebna lukovina od 6 glavica crvenog luka i dva avokada. Lukovinu izdvojite i stavite u dva litra vode. Avokado očistite i koru iseckajte na sitno, pa koru pomešajte sa vodom i lukovinom. Avokado možeze iskoristiti za pripremu namaza, za tortu ili neko drugo omiljeno jelo sa ovom namirnicom, prenosi najzena.rs.
Možda vas zanima:
Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.
ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Možda vas zanima:
Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.
ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Možda vas zanima:
Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.
ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Dodajte u vodu dve kašike sirćeta i stavite je na vatru. Dok voda ne proključa, jaja možete ukrasiti travkama na tradicionalan način. Pokvasite jaje, na njega „prilepite“ travku ili cvet, pa ubacite u čarapu ili gazu.
Kada voda proključa, sklonite sa vatre, pa ubacite u nju jaja pažljivo da se skuvaju. Nakon 20-ak minuta, sklonite sa vatre i ostavite da se voda sa jajima ohladi. Nakon toga izvadite jaja pažljivo i uživajte u predvnim šarama.
Ko ima pravo na titulu "hadži"? Srpska pravoslavna crkva se ništa ne pita, ali jedan papir je važan
Saznajte pravo značenje titule „hadži“ u srpskoj pravoslavnoj tradiciji – kako je nastala, šta simbolizuje i na koji način se može uneti u lična dokumenta.
"SVI VIDE 4 SLOVA, A NE VIDE KRST": Najčemerniji srpski greh
Vladika Nikolaj Velimirović rođen 1881. godine, u selu Lelić nedaleko od Valjeva. NJegovi roditelji, Dragomir i Katarina imali su devetoro dece od kojih su preživela samo dvojica sinova Nikolaj i Dušan, da bi i Dušan poginuo 1914. godine, a Nikolaj se zamonašio. Postao je jedan od najcenjenijih vladika, nije štedeo reči kada hvali naš narod, ali mu nije bilo strano ni da nam uputi po koju kritiku i ukaže na greške koje pravimo.
Bliži se pravi trenutak da posejete božićnu pšenicu: Evo kako da vam ispadne što lepša
Bliži se idealan dan da posejete božićnu pšenicu. Imamo proverene trikove za negu da vam bude najlepša i najgušća, puna sreće!
Mudri ljudi sa godinama prestaju da slave rođendane, a razlog je upravo ovaj
Mudri ljudi ne slave rođendane jer se s godinama gubi sjaj, Saznajte zašto zrelost bira mir umesto buke, ima veze sa potpunom slobodom
DANAS JE SVETI PROROK NAUM: Obavezno idite do crkve, pomolite se i zapalite sveće za zdravlje
Srpska pravoslavna crkva danas obeležavaju dan posvećen sećanju na Svetog Proroka Nauma i Svetog Filareta Milostivog.
Komentari(0)