Za čarobnu boju: U lukovinu dodajte 1 tajni sastojak, imaćete najlepša jaja ovog Uskrsa

Izvor: Lepote Srbije

16:00

Kultura 0

Za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak

jaja
Shutterstock

Bojenje jaja u lukovini je stari i proveren način da na prirodan način dobijete prelepe nijanse, ali sada postoji novi trik koji će učiniti da boja bude čarobna. U lukovinu dodajte još samo jednu namirnicu – ako želite unikatnu nijansu, onda je ovaj trik baš za vas.

Za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak – avokado.

Za bojenje jaja ovom tehnikom biće vam potrebna lukovina od 6 glavica crvenog luka i dva avokada. Lukovinu izdvojite i stavite u dva litra vode. Avokado očistite i koru iseckajte na sitno, pa koru pomešajte sa vodom i lukovinom. Avokado možeze iskoristiti za pripremu namaza, za tortu ili neko drugo omiljeno jelo sa ovom namirnicom, prenosi najzena.rs.

Možda vas zanima:

jaja

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih

Gastronomija

14:00

30 decembar, 2024

Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

Možda vas zanima:

jaja

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih

Gastronomija

14:00

30 decembar, 2024

Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

Možda vas zanima:

jaja

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih

Gastronomija

14:00

30 decembar, 2024

Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

Dodajte u vodu dve kašike sirćeta i stavite je na vatru. Dok voda ne proključa, jaja možete ukrasiti travkama na tradicionalan način. Pokvasite jaje, na njega „prilepite“ travku ili cvet, pa ubacite u čarapu ili gazu.

Kada voda proključa, sklonite sa vatre, pa ubacite u nju jaja pažljivo da se skuvaju. Nakon 20-ak minuta, sklonite sa vatre i ostavite da se voda sa jajima ohladi. Nakon toga izvadite jaja pažljivo i uživajte u predvnim šarama.

Komentari(0)

Loading