Slavska sveća proriče budućnost: Dim predskazuje sudbinu domaćina!

Lepote Srbije

19:00

Kultura 0

Slavsku sveću pali domaćin i ako se sveća lako i odmah zapali, dobar je znak a ako se ugasi sama od sebe, loš je znak za domaćina i njegovu kuću

Slavska sveća proriče budućnost: Dim predskazuje sudbinu domaćina!
Shutterstock

Po tome kako se sveća zapali, kako gori i kako se gasi, neki gataju o sudbini kuće i ukućana.

Slavsku sveću pali domaćin i ako se sveća lako i odmah zapali, dobar je znak a ako se ugasi sama od sebe, loš je znak za domaćina i njegovu kuću. Negde veruju da to predskazuje smrt nekoga u kući.

Nije dobro ni kada sveća sve vreme suzi i ne sagoreva dobro, već stalno kaplje. Kada se sveća stalno krivi ili prelomi, loš je znak za ukućane.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Po završetku slave sveća se gasi vinom, pa po dimu ugašene sveće neki gataju šta će se desiti. Ako dim ide pravo u vis, dobar je znak, a ako krivuda može se očekivati bolest u kući ili kod stoke. Ako dim ide pravo na nekog ukućana, taj će se razboleti ili umreti.

(Astral)

Sveti Vasilije

PUT SVETOG VASILIJA Rođenje i život jednog od najvoljenijih srpskih SVETITELJA, od Mrkonjića do Ostroga (FOTO)

Kultura

17:00

28 april, 2024

Kada se iz pravca Mostara krene ka Trebinju, put će vas navesti kroz selo Mrkonjići. Mrkonjići su okićeni stablima najslađih smokava i narova koje ste ikada probali, ali pored toga, ono po čemu su Mrkonjići čuveni jeste to da je upravo tu rođen verovatno najomiljeniji i najpoštovaniji svetac naših prostora, naime ovde je rođen Sveti Vasilije Ostroški, čudotvorac.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading