ZAŠTO SE SRBI MOLE SVETOM ROMANU? Ovo je jedna od najvažnijih molitvi u pravoslavlju

Lepote Srbije

20:00

Kultura 0

Po priči mnogih vernika, ovaj svetac zaista ispunjava sve dobronamerne želje, a njegov manastir postao je turistička destinacija nakon mnogo tvrdi da je došlo do isceljenja.

ZAŠTO SE SRBI MOLE SVETOM ROMANU? Ovo je jedna od najvažnijih molitvi u pravoslavlju
EPA

 

 

Manastir Sveti Roman smešten je u dolini Južne Morave, svega dvadesetak kilometara južno od Stalaća. Otprilike toliko je ova svetinja udaljena i od Ražnja. Upravo tu nalaze se mošti ovog svetca, čija se molitva izgovara za pomoć duhovne nesreće i opsednutosti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Po priči mnogih vernika, ovaj svetac zaista ispunjava sve dobronamerne želje, a njegov manastir postao je turistička destinacija nakon mnogo tvrdi da je došlo do isceljenja. Priča se kako su ljudi dolazili u manastir bolesni, a da su nakon molitve i posta bili isceljeni i zdravi.

Ovo je ta molitva:

„Tebi, ugodniče Boga živoga, Romane čudotvorče, koji si ispunio zakon Boga i spasa našega Isusa Hrista i dobio od Njega život večni; klanjamo se s ljubavlju i blagodarimo Ti sa smirenjem, za premnoga Tvoja čudesna dela, kojima si pomogao nemoćnim ljudima, i proslavio ime Gospoda i spasa svoga. Amin.“

Tagovi:

Komentari(0)

Loading