DETALJ KOJI JE MNOGIMA PROMAKAO Žarko Laušević je glumio u istom filmu sa svojim sinom, a gledaoci nisu znali da su u srodstvu (FOTO)

Lepote Srbije

15:00

Kultura 0

Bio je jedan od naših najtalentovanijih glumaca i imao je bogatu glumačku karijeru.

Žarko Laušević
youtube printscreen

 

Glumac Žarko Laušević (63) preminuo je posle duge i teške bolesti, a tužnu vest je podelila glumčeva supruga Anita.

Bio je jedan od naših najtalentovanijih glumaca i imao je bogatu glumačku karijeru.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Film "Bolje od bekstva" iz 1993. godine, u kojem je igrao glavnu ulogu bio je jedan od najuspešnijih ostvarenja tog vremena. Film je prvi put prikazan pre 30 godina, a nedugo nakon premijere desila se tragedija u kojoj su nastradala dva momka, zbog čega je naš glumac služio zatvorsku kaznu.

Neverovatan splet okolnosti je bio taj da se scenario pomenutog filma gotovo preneo u realnost, pa je Laušević nakon odsluženja zatvorske kazne napustio Srbiju i otpočeo život u Americi.

Žarko Laušević razveo se od supruge Maje tokom boravka u zatvoru, a sa njom ima ćerku Asju i sina Dušana. Neverovatna je činjenica da je baš Dušan sa ocem igrao u filmu "Bolje od bekstva", gde je bio odličan u ulozi sina glavnog lika, malog Pitera. Tada je imao samo tri godine. Dušan, koji je bio ispred kamere još kao mali dečak, ipak nije pošao očevim stopama. Kako su pisali domaći mediji, on je doktorirao i bavi se umetnošću. Kao i njegove sestre živi i radi u Americi.

Inače, pre nekoliko godina pričalo se da je njegova najstarija ćerka Asja promenila prezime kako bi se zaštitila. Ona se bavi fotografijom, a na njenim slikama često se mogu videti predeli iz Crne Gore, odakle je poreklom i bio njen otac.

Laušević se drugi put oženio u Njujorku, i to Anitom Laušević, sa kojom ima ćerku Janu.

Anita, Žarkova supruga, rođena je 1966. godine u Ljubljani. Anita je profesionalni šminker, koja je prvi veliki angažman u Americi imala 2004. na snimanju filma “Spajdermen 2”. Sarađivala je sa velikim holivudskim zvezdama poput Leonarda Di Kaprija, Kejt Vinslet… Dobila je nagradu i pohvalu za svoj rad u serijama “Hronike Tajms skvera”, “Privatni doktor”, “Instikt” .

Sveti Vasilije

PUT SVETOG VASILIJA Rođenje i život jednog od najvoljenijih srpskih SVETITELJA, od Mrkonjića do Ostroga (FOTO)

Kultura

17:00

28 april, 2024

Kada se iz pravca Mostara krene ka Trebinju, put će vas navesti kroz selo Mrkonjići. Mrkonjići su okićeni stablima najslađih smokava i narova koje ste ikada probali, ali pored toga, ono po čemu su Mrkonjići čuveni jeste to da je upravo tu rođen verovatno najomiljeniji i najpoštovaniji svetac naših prostora, naime ovde je rođen Sveti Vasilije Ostroški, čudotvorac.

Komentari(0)

Loading