PROFESIONALNI KUVARI SU OTKRILI TAJNI SASTOJAK KOJI SE KORISTI DA BI MESO BILO MEKO: Potrebna vam je samo 1 voćka
Koristite neki od ovih sastojaka i meso neće biti tvrdo
U kulinarstvu, često se suočavamo s izazovom pripreme mesa. Ponekad, čak i s najpažljivijim planiranjem i mariniranjem, rezultat može biti nešto manje nego što smo očekivali. Suvo, žilavo meso može pokvariti užitak jela. Međutim, postoji jedan trik koji može preokrenuti situaciju i dati mesu neverovatnu mekoću - kivi.
Ako želite da vaša svinjetina ili junetina bude neverojatno mekana, kivi je tajni sastojak koji će vam pomoći. Samo par kriški ovog voća, prekrivenih preko mesa i kratko odstajanje prije pečenja, mogu transformisati strukturu mesa u nešto nevjerovatno mekano. Kao svojevrsna prirodna marinada, kivi igra ključnu ulogu.
Razlog tome leži u prisustvu proteolitičkih enzima u kiviju, koji imaju moć razgradnje vezivnog tkiva u mesu. To omogućava mesu da postane mekše, gotovo toliko da se topi u ustima. Ako preferirate mariniranje mesa, sve što je potrebno jeste da pratite svoj uobičajeni proces mariniranja, ali dodajte narezani kivi sat-dva pre samog procesa pripreme mesa. Ipak, bitno je voditi računa da meso ne bude previše dugo izloženo kiviju, jer prevelika mekoća može dovesti do raspadanja mesa tokom pripreme.
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
MNOGI GREŠE: Koliko suvo meso može da stoji u frižideru?
Mnogo porodica često se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
MNOGI GREŠE: Koliko suvo meso može da stoji u frižideru?
Mnogo porodica često se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
MNOGI GREŠE: Koliko suvo meso može da stoji u frižideru?
Mnogo porodica često se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.
Osim kivija, sličan efekat na mekoću mesa može imati i ananas, tropsko voće koje takođe sadrži slične enzime koji pomažu u omekšavanju mesa. Dakle, ukoliko kivi nije dostupan, ananas može biti odlična zamena za postizanje istog rezultata.
Ovaj jednostavan trik je koristan dodatak klasičnom načinu pripreme mesa i može donijeti značajnu razliku u teksturi, pružajući vam nezaboravan doživljaj uživanja u sočnom, neverovatno mekanom komadu mesa.
SKOČIO U LEDENU REKU DA SPASI DETE, PA SE RAZBOLEO: Patrijarhu Pavlu dali još 3 meseca života, a onda se dogodilo čudo
Patrijarh Pavle je smatrao da mu se bliži kraj, zbog čega je otišao u manastir Vujan da tamo preda dušu. Veruje se da se tada dogodilo čudo.
ČESTE KOD SRBA: Veruje se da ove navike privlače siromaštvo
Veruje se da atmosfera u kući treba da bude pozitivna.
LEGENDA KOJA SE KRIJE IZA BILJKE BOŽIĆNA ZVEZDA: Nosi prelepu simboliku, a daruje se posebnim osobama
Božićnu zvezdu je lako uočiti zbog njenih prelepih crvenih cvetova, a uz nju se vezuje stara legenda.
Ako čuvate ovo cveće, navući ćete BEDU i BOLEST! Kad čujete verovanje, jeza će vam proći kroz kosti
Kako nesreću unosimo u kuću, a da toga nismo ni svesni
Razgovor Vladete Jerotića i Miloša Crnjanskog o ženama i zdravlju: Pisac je imao samo jedan savet za akademika!
Čuveni doktor zapisao je u dnevnik dva susreta sa poznatim piscem
Komentari(0)