PROFESIONALNI KUVARI SU OTKRILI TAJNI SASTOJAK KOJI SE KORISTI DA BI MESO BILO MEKO: Potrebna vam je samo 1 voćka
Koristite neki od ovih sastojaka i meso neće biti tvrdo

U kulinarstvu, često se suočavamo s izazovom pripreme mesa. Ponekad, čak i s najpažljivijim planiranjem i mariniranjem, rezultat može biti nešto manje nego što smo očekivali. Suvo, žilavo meso može pokvariti užitak jela. Međutim, postoji jedan trik koji može preokrenuti situaciju i dati mesu neverovatnu mekoću - kivi.
Ako želite da vaša svinjetina ili junetina bude neverojatno mekana, kivi je tajni sastojak koji će vam pomoći. Samo par kriški ovog voća, prekrivenih preko mesa i kratko odstajanje prije pečenja, mogu transformisati strukturu mesa u nešto nevjerovatno mekano. Kao svojevrsna prirodna marinada, kivi igra ključnu ulogu.
Razlog tome leži u prisustvu proteolitičkih enzima u kiviju, koji imaju moć razgradnje vezivnog tkiva u mesu. To omogućava mesu da postane mekše, gotovo toliko da se topi u ustima. Ako preferirate mariniranje mesa, sve što je potrebno jeste da pratite svoj uobičajeni proces mariniranja, ali dodajte narezani kivi sat-dva pre samog procesa pripreme mesa. Ipak, bitno je voditi računa da meso ne bude previše dugo izloženo kiviju, jer prevelika mekoća može dovesti do raspadanja mesa tokom pripreme.
Možda vas zanima:

Ukusni, a jeftini komadi mesa: Mesari otkrili trikove kako da jedite fino za malo novaca
Mnogi smatraju da su obično jeftiniji komadi mesa koji zahtevaju duže kuvanje.

INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Možda vas zanima:

Ukusni, a jeftini komadi mesa: Mesari otkrili trikove kako da jedite fino za malo novaca
Mnogi smatraju da su obično jeftiniji komadi mesa koji zahtevaju duže kuvanje.

INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Možda vas zanima:

Ukusni, a jeftini komadi mesa: Mesari otkrili trikove kako da jedite fino za malo novaca
Mnogi smatraju da su obično jeftiniji komadi mesa koji zahtevaju duže kuvanje.

INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Osim kivija, sličan efekat na mekoću mesa može imati i ananas, tropsko voće koje takođe sadrži slične enzime koji pomažu u omekšavanju mesa. Dakle, ukoliko kivi nije dostupan, ananas može biti odlična zamena za postizanje istog rezultata.
Ovaj jednostavan trik je koristan dodatak klasičnom načinu pripreme mesa i može donijeti značajnu razliku u teksturi, pružajući vam nezaboravan doživljaj uživanja u sočnom, neverovatno mekanom komadu mesa.

Zašto pravoslavci stoje u crkvi, dok ljudi drugih vera kleče
Najraniji hrišćani, oni koji su živeli u apostolskim vremenima, dakle, tokom prvog stoleća nove ere, molili su se stojeći

Oplenac – gde se pod svodovima kraljevske crkve čuva istorija Srbije
Oplenac nije samo crkva – to je kraljevski kompleks, umetničko remek-delo i mesto gde su sahranjeni Karađorđevići, dinastija koja je oblikovala srpsku istoriju.

"Na Drini ćuprija" – most koji priča vekovne priče o ljudima i sudbinama
Remek-delo Ive Andrića, roman koji nas vodi kroz istoriju, sudbine i previranja Balkana, ispričane kroz kamen mosta na Drini.

KROZ OVU MRAČNU CRNU ŠUMU BEŽAO JE CRNI ĐORĐE: Ovako je čuveni Danac pisao o Srbiji NEPOZNATA PRIČA O KRALJU BAJKI ANDERSENU
2. oktobra 1805. godine rođen je čuveni danski književnik poznat u svetu najviše po bajkama, Hans Kristijan Andersen.

Šta je patrijarh Pavle smatrao "najvećim srpskim grehom"? Kad se to javi, bez traga nestaju i ljubav i vera
Patrijarh srpski Pavle jedan od najpoštovanijih verskih poglavara u istoriji Balkana, a iza njega je ostalo mnogo mudrih misli, među kojima je i ona o tome šta smatra najvećim grehom.
Komentari(0)