PROFESIONALNI KUVARI SU OTKRILI TAJNI SASTOJAK KOJI SE KORISTI DA BI MESO BILO MEKO: Potrebna vam je samo 1 voćka
Koristite neki od ovih sastojaka i meso neće biti tvrdo

U kulinarstvu, često se suočavamo s izazovom pripreme mesa. Ponekad, čak i s najpažljivijim planiranjem i mariniranjem, rezultat može biti nešto manje nego što smo očekivali. Suvo, žilavo meso može pokvariti užitak jela. Međutim, postoji jedan trik koji može preokrenuti situaciju i dati mesu neverovatnu mekoću - kivi.
Ako želite da vaša svinjetina ili junetina bude neverojatno mekana, kivi je tajni sastojak koji će vam pomoći. Samo par kriški ovog voća, prekrivenih preko mesa i kratko odstajanje prije pečenja, mogu transformisati strukturu mesa u nešto nevjerovatno mekano. Kao svojevrsna prirodna marinada, kivi igra ključnu ulogu.
Razlog tome leži u prisustvu proteolitičkih enzima u kiviju, koji imaju moć razgradnje vezivnog tkiva u mesu. To omogućava mesu da postane mekše, gotovo toliko da se topi u ustima. Ako preferirate mariniranje mesa, sve što je potrebno jeste da pratite svoj uobičajeni proces mariniranja, ali dodajte narezani kivi sat-dva pre samog procesa pripreme mesa. Ipak, bitno je voditi računa da meso ne bude previše dugo izloženo kiviju, jer prevelika mekoća može dovesti do raspadanja mesa tokom pripreme.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

MNOGI GREŠE: Koliko suvo meso može da stoji u frižideru?
Mnogo porodica često se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

MNOGI GREŠE: Koliko suvo meso može da stoji u frižideru?
Mnogo porodica često se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

MNOGI GREŠE: Koliko suvo meso može da stoji u frižideru?
Mnogo porodica često se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.
Osim kivija, sličan efekat na mekoću mesa može imati i ananas, tropsko voće koje takođe sadrži slične enzime koji pomažu u omekšavanju mesa. Dakle, ukoliko kivi nije dostupan, ananas može biti odlična zamena za postizanje istog rezultata.
Ovaj jednostavan trik je koristan dodatak klasičnom načinu pripreme mesa i može donijeti značajnu razliku u teksturi, pružajući vam nezaboravan doživljaj uživanja u sočnom, neverovatno mekanom komadu mesa.

Izletište sa dušom: Devojački bunar i neobična crkva od drveta
Jedinstveno bogomolje u Banatu, okruženo legendom o nesrećnoj devojci i tišinom Deliblatske peščare.

Rtanj i njegova majčina dušica – miris koji leči
Biljka iz srca misteriozne planine, koja krije lekovitu moć i vekovima inspiriše narodne priče.

Prognana pesnikinja: Kako je Desanka Maksimović pisala stihove na papiru od šećera
Kako je nežni glas srpske poezije preživeo proterivanje i ratne godine, pišući i na papiru iz pakovanja šećera.

Kad je pun mesec u septembru 2025. i šta znači Žetveni Mesec
Spektakularan astronomski događaj obasjaće nebo početkom jeseni, a evo kada i zašto nosi posebno ime.

Minhenski psaltir: Najskuplja srpska knjiga od čistog zlata koja vekovima čeka povratak kući
Dragoceni molitvenik iz 14. veka, ukrašen zlatom i nekada čuvan u manastiru Privina Glava, danas se nalazi daleko od Srbije – u Bavarskoj državnoj biblioteci u Minhenu.
Komentari(0)