Dragoljub iz Goričana presekao drvo klena i ukazao mu se krst, ovakav Božiji znak ne pamte ni najstariji meštani u selu

12:00

Kultura 0

Nismo mogli da verujemo svojim očima kad smo na sredini stabla ugledali jasno ucrtan znak

krst
rina

Seča drveća za ogrev u čačanskom selu Goričani za Dragoljuba Nikolića ostaće događaj zauvek zabeležen u sećanju. Da se Božija čuda ukazuju čitao je do sada samo u novinama, ali ovaj put uverio se i svojim očima.

- Kad sam presekao stablo klena, jasno se na sredini video ucrtan krst. Ostao sam u čudu i zatečen u prvi mah. Potom smo hteli drvo da istružemo u oblice i kada smo nastavili da kratimo stablo svaki put na oblicama je bila slika sa ovim Božijim znakom i porukom - priča Dragoljub za RINU.

krst rina
 

Prema njegovim rečima, ni najstraji meštani ovog čačanskog sela ne pamte da se ikada desilo nešto slično.

- Moj otac koji ima blizu osamdeset godina, nije video ovako nešto. Ono što nas posebno čudi jeste što nikada to drvo klena nije bilo uključeno u neku religioznu priču. Nije služilo kao zapis ili tome slično. Sve nas je ovo ostavilo u čudu.

krst rina
 

Ipak, da se ovakve stvari dešavaju pokazuje i primer da se mnogim vernicima do sada ukazao krst takođe na pojedinim drveću, ali i velika svetiteljka Sveta Petka.

 

tomanija obrenović

IGRE PRESTOLA STAROG BEOGRADA: Životna priča Tomanije Obrenović, žene koja je promenila tok istorije!

Kultura

14:00

25 april, 2024

Kažu da iza svakog uspešnog muškarca stoji jaka žena. Da je tako svedoči i sudbina Jevrema Obrenovića, mlađeg brata kneza Miloša, koji je imao privilegiju da život deli sa gospa Tomanijom. Iako su joj često pripisivali oštrinu i sklonost ka spletkama, u svojoj intimi ova oštroumna žene bila je samo majka koja je svim srcem radila za dobrobit svojih potomaka. A i kako ne bi, imala ih je devetoro.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading