DA NIJE BILO NJIH, JA NE BIH NI BIO OVDE Ovo sigurno niste znali o legendarnom Čkalji

Lepote Srbije

17:00

Kultura 0

Miodrag Petrović Čkalja bio je poznati srpski glumac i jedan od najistaknutijih komičara na ovim prostorima. Iako je glumio u mnogobrojnim kultnim filmovima i serijama, Čkalja je zapravo završio studije veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu.

DA NIJE BILO NJIH, JA NE BIH NI BIO OVDE Ovo sigurno niste znali o legendarnom Čkalji
Printscreen/Youtube

 

 

Legendarni glumac Miodrag Petrović poznatiji pod nadimkom Čkalja ostaće zauvek upamćen u jugoslovenskoj kinematografiji zahvaljujući neospornom talentu i vanvremenskom humoru. Iako nas je napustio pre 13 godina, ovaj sjajni komičar zauvek će živeti kroz svoje uloge.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Čkalja je ostvario veliki broj uloga na filmu i u TV serijama. Najbolje uloge ostvario je u serijama "Servisna stanica" (1959), "Ljubav na seoski način" (1970), "Kamiondžije" (1972), "Vruć vetar" (1980) i "Kamiondžije 2" (1983), kao i u filmovima "Orlovi rano lete" (1966), "Bog je umro uzalud" (1969), "Paja i Jare" (1973), "Avanture Borivoja Šurdilovića" (1980) i "Kamiondžije ponovo voze" (1984).

Miodrag Petrović Čkalja bio je poznati srpski glumac i jedan od najistaknutijih komičara na ovim prostorima. Iako je glumio u mnogobrojnim kultnim filmovima i serijama, Čkalja je zapravo završio studije veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu.

Kako su mediji pisali posle njegove smrti, saznalo se da je Čkalja umro u bedi i da nije živeo kao što bi jedan cenjeni poznati glumac trebao da živi.

Žalio se kako ga muči samoća. Napušten od kolega, gledajući kako mu prijatelji jedan po jedan umiru, Čkaljin čuveni osmeh počeo je da bledi. On je dobio nagradu za životno delo "Car Konstantin", u govoru je rekao ono što smo odavno zaboravili. Dugo je živeo kao da je sahranjen.

- Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde - otkrio je tada glumac.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading