REALITY CHECH 14. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs

M. M.

14:17

Kultura 0

Online + offline, jedan od najvećih dokumentarnih filmskih festivala na Balkanu predstaviće 107 ostvarenja.

REALITY CHECH 14. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs

U bogatom programu četrnaestog izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, od 9. do 16. septembra u Beogradu, biće prikazano više od 100 dokumentarnih filmova i VR/AR sadržaja (viruelna i proširena stvarnost). Beldocs će, kao i prošle godine, biti održan u hibridnom formatu, u nekoliko prostora u Beogradu i onlajn. Sva festivalska događanja biće u potpunosti organizovana u skladu sa merama suzbijanja kovida 19.

Privatna arhiva

Marko Grba Singh, umetnički direktor festivala, istakao je: „U ovom izdanju ćemo predstaviti 107 filmova u 16 programskih celina. Ponosan sam na činjenicu da i ove godine imamo projekcije na otvorenom.“

Beldocs će biti održan na otvorenom u amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije, ali i na terasi Art bioskopa Kolarac. Posetiocima Beldocsa na raspolaganju će biti i sale partnera Festivala – Jugoslovenske kinoteke, Doma omladine Beograda, Dvorane kulturnog centra Beograda, Muzeja savremene umetnosti Beograda, Centra za kulturu Vlada Divljan i bioskopa Balkan – u kojima će moći da uživaju u najboljim svetskim dokumentarcima novije produkcije. Više od 90 filmova na Beldocs festivalu će biti dostupno za gledanje online. Filmovi će biti dostupni preko linka Beldocs online u glavnom meniju festivalskog sajta.

Beldocs ima četiri takmičarska programa (srpski, međunarodni, najbolji kratki i teen).

Printscreen: Youtube

Na otvaranju festivala 9. septembra, pod otvorenim vedrim nebom u amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije biće prikazan film Fejt i Branko (Faith and Branko) u režiji Ketrin Hart (Catherine Harte), intimni dokumentarac koji prati ljubav i odnos dvoje muzičara, britanske harmonikašice Fejt Eliot i romskog violiniste Branka Ristića.

Pixabay

Ovogodišnji specijalni program Beldocs festivala biće posvećen mentalnom zdravlju, a u selekciji pod naslovom eleMental biće prikazano pet internacionalnih ostvarenja.

tomanija obrenović

IGRE PRESTOLA STAROG BEOGRADA: Životna priča Tomanije Obrenović, žene koja je promenila tok istorije!

Kultura

14:00

25 april, 2024

Kažu da iza svakog uspešnog muškarca stoji jaka žena. Da je tako svedoči i sudbina Jevrema Obrenovića, mlađeg brata kneza Miloša, koji je imao privilegiju da život deli sa gospa Tomanijom. Iako su joj često pripisivali oštrinu i sklonost ka spletkama, u svojoj intimi ova oštroumna žene bila je samo majka koja je svim srcem radila za dobrobit svojih potomaka. A i kako ne bi, imala ih je devetoro.

Komentari(0)

Loading