DOMAĆI SOK OD ARONIJE: Veruje se da popravlja krvnu sliku odmah (RECEPT)
Napravićete lako, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.

Potrebno je:
- 2 kg bobica aronije
- 800 g šećera
- 1l vode
- sok od 1 limuna
Priprema:
Vodu i šećer stavite na ringlu da provre. Dodajte očišćene bobice aronije, pa ostavite da još jednom provri, uz neprestano pritiskanje bobica kutlačom, da iz njih izađe sok. Prohlađenu smesu sklonite s ringle i ostavite. Procedite sok i tom proceđenom delu dodajte sok od 1 limuna pa opet vratite na ringlu da sve još jednom lepo provri. Prohlađen sok prespite u staklene flaše. Čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Sok možete da razblažite vodom.

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana
Komentari(0)