RECEPT STEVE KARAPANDŽE Papazjanija, jelo koje su obožavale generacije Jugoslovena
Papazjanija je jedno od onih jela koje nosi u sebi duh prošlih vremena i ukuse koje su naše majke i bake s ljubavlju pripremale. Ovo popularno jelo iz stare Jugoslavije priprema se od raznovrsnih sastojaka i spaja bogatstvo ukusa i mirisa.
Papazjanija, turski specijalitet, oduševiće i one izbirljive. Ime je persijskog porekla i označava čorbasto jelo od mesa i povrća. Donosimo vam recept poznatog kuvara, Steve Karapandže, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je:
1 kg govedine
300 g šargarepe
100 g korena peršun
150 g svežeg celera
500 g prokelja
100 g paštrnaka
300 g krompira
500 g manjih glavica crnog luka
50 g masti
1 dcl sirćeta ili vina
voda
4 čena belog luka
2 lovorova lista
so i biber u zrnu
Priprema:
Sveže povrće dobro operite pre pripreme. Očistite ga i isecite na rezance a krompir i prokelj na kolutove. Sipajte masti u vatrostalnu činiju, da pokrije dno. Dodajte usoljeno meso, seckano povrće i na kraju, cele glavice crnog luka. Začinite pa sipajte belo vino. Kuvajte pokriveno, 2 do 3 sata, na tihoj vatri. Na kraju, otkrijte da se malo zapeče. Služite uz salatu ili prilog po izboru.
Bon appetit!
(Trpeza)
PIVSKI HLEB Bez kvasca, mešenja i narastanja, a savršeno mekan!
Umesite sami hleb za tili čas.
OVO JE RECEPT ZA NAJMEKŠE TESTO Tradicionalne buhtle sa džemom, i to posne!
Slatko pecivo koje se može jesti za doručak ili kao poslastica.
Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti
DORUČAK ZA 20 MINUTA Lepinje iz tiganja od 3 sastojka koja imate u kući
Odlične su uz sir, jogurt, suhomesnato, ali i sa džemom.
OVO JELO JE KRALJ SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE, A BAČENO JE U ZABORAV: Vrsta PASULJA koja se VRAĆA na VELIKA VRATA
"Pijani" prebranac je jelo koje ćete iznova i iznova spremati svaki dan
Komentari(0)