Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući

Pravi domaći džem od šljiva ćete rado jesti, a jednostavno se pravi.
Sastojci:
6 kg slatkih zrelih šljiva, ispranih
600 g šećera
Recept za džem od šljiva:
Za džem, prvo očistite šljive od koštica i presecite ih na pola, pa ih ubacite u posudu i pospite šećerom. Dobro ih izmešajte i ostavite da odstoje 1 sat, a zatim prebacite smesu u veliki lonac za kuvanje. Pustiće sokove.
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući. Kuvajte 10 minuta, a zatim isključite vatru. Ohladite na sobnoj temperaturi. Ponovite ovaj korak ukupno četiri puta, a poslednji put ostvatite da provri na nižoj temperaturi i mešajte da ne bi zagorelo.
Prebacite vreli džem u tegle i dobro zatvorite, ali nemojte ih previše zategnuti, jer mehurići vazduha moraju da izađu. Stavite tegle u veliki lonac i prelijte sa 50 ml vode, pa ostavite da proključa i kuvajte 15 minuta.Izvadite tegle iz lonca i ostavite na sobnoj temperaturi 12-24 sata. Ohladite džem i uživajte.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)