Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući

Pravi domaći džem od šljiva ćete rado jesti, a jednostavno se pravi.
Sastojci:
6 kg slatkih zrelih šljiva, ispranih
600 g šećera
Recept za džem od šljiva:
Za džem, prvo očistite šljive od koštica i presecite ih na pola, pa ih ubacite u posudu i pospite šećerom. Dobro ih izmešajte i ostavite da odstoje 1 sat, a zatim prebacite smesu u veliki lonac za kuvanje. Pustiće sokove.
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući. Kuvajte 10 minuta, a zatim isključite vatru. Ohladite na sobnoj temperaturi. Ponovite ovaj korak ukupno četiri puta, a poslednji put ostvatite da provri na nižoj temperaturi i mešajte da ne bi zagorelo.
Prebacite vreli džem u tegle i dobro zatvorite, ali nemojte ih previše zategnuti, jer mehurići vazduha moraju da izađu. Stavite tegle u veliki lonac i prelijte sa 50 ml vode, pa ostavite da proključa i kuvajte 15 minuta.Izvadite tegle iz lonca i ostavite na sobnoj temperaturi 12-24 sata. Ohladite džem i uživajte.

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Komentari(0)