NAJUKUSNIJA JANIJA OD 3 SASTOJKA KOJU MORATE NAPRAVITI U DANIMA POSTA NA VODI: Ručak koji ćete smazati očas posla
Jela na vodi ne moraju da budu dosadna niti bezukusna, a ovaj fantastičan predlog je upravo dokaz za to

Janija sa bukovačama i pirinčem je jednostavno jelo za čiju pripremu vam je potrebno nekih pola sata. Sastojci su jeftini, a kako se ove nedelje posti na vodi, bukovače sa pirinčem su savršen predlog za porodični ručak.
Sastojci:
1/2 kg bukovače
100 g pirinča
Možda vas zanima:

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
1 veza mladog luka
Recept za janiju sa bukovačama i pirinčem:
Pripremite bukovače
Stavite bukovače u šerpu, pa prelijte vodom i posolite. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite još nekih 10-ak minuta. Procedite bukovače i kada se malo ohlade isecite na tanke trake ili rezanca.
Propržite luk
U tiganju na malo vode propržite sitno seckan mladi luk. Možete da koristite i crni luk. Kada luk omekša dodajte pirinač koji ste prethodno oprali u nekoliko voda. Dinstajte nekih 5-6 minuta uz povremeno dodavanje mlake vode.
Pomešajte sastojke
Kada je pirinač skoro gotov dodajte bukovaču isečenu na rezanca. Posolite i pobiberite, pa nalijte mlakom vodom da pirinač ogrezne. Povremeno nalijte vodom ako vidite da je potrebno. Kuvajte dok pirinač ne bude spreman.
Prijatno!
(Mondo)

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu
Komentari(0)