Kada bi se na Evroviziji birala hrana, evo na kom mestu bi bila Srbija
TasteAtlas bio je inspirisan Evrovizijom, zbog čega je napravio listu najbolje hrane u Evropi.

Petrovački kulen se tako našao na 7. mestu.
Na prvom mestu je norveški losom, zatim pica napolitana, britanski sladoled, iberijska pršuta, pastel de nata i kalamata masline iz Grčke.
"Kada bi se na Evroviziji birala hrana, kome biste dali 12, 10, 8 poena?", napisali su opisu.
Možda vas zanima:

PESMU JE PISAO MIKA ANTIĆ Ljiljana je bila prva predstavnica Jugoslavije na Evroviziji, a domaćini ih nisu srdačno dočekali iz jednog razloga (VIDEO)
U Kanu, gde se te godine održavalo takmičenje, međutim, nisu ih dočekali srdačno…

ČUVENI SAJT OBJAVIO SPISAK Čak tri srpska specijaliteta među najboljih 50 na svetu, možete li da pogodite koja?
Prva tri mesta zauzele su vrste šunke iz Španije pod nazivom hamon.
Možda vas zanima:

PESMU JE PISAO MIKA ANTIĆ Ljiljana je bila prva predstavnica Jugoslavije na Evroviziji, a domaćini ih nisu srdačno dočekali iz jednog razloga (VIDEO)
U Kanu, gde se te godine održavalo takmičenje, međutim, nisu ih dočekali srdačno…

ČUVENI SAJT OBJAVIO SPISAK Čak tri srpska specijaliteta među najboljih 50 na svetu, možete li da pogodite koja?
Prva tri mesta zauzele su vrste šunke iz Španije pod nazivom hamon.
Možda vas zanima:

PESMU JE PISAO MIKA ANTIĆ Ljiljana je bila prva predstavnica Jugoslavije na Evroviziji, a domaćini ih nisu srdačno dočekali iz jednog razloga (VIDEO)
U Kanu, gde se te godine održavalo takmičenje, međutim, nisu ih dočekali srdačno…

ČUVENI SAJT OBJAVIO SPISAK Čak tri srpska specijaliteta među najboljih 50 na svetu, možete li da pogodite koja?
Prva tri mesta zauzele su vrste šunke iz Španije pod nazivom hamon.
Kulen je suvomesni proizvod, koji se tradicionalno pravi u Vojvodini, gde postoje različite vrste kulena, najčešće zavisno od predela ili mesta gde ih prave, a neki od najpoznatijih su: bački kulen, sremski domaći kulen i petrovački kulen.
Petrovački kulen se oduvek proizvodi na isti način, a se sastoji od svinjskog mesa, soli, uz dodatke ljute paprike, pastoznog belog luka, samlevenog kima, i malo šećera.
Dimi se dve nedelje hladnim dimom suvog drveta koštunjavog voća. Posle dimljenja kulen se suše na tavanu.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije
Komentari(0)