Kada bi se na Evroviziji birala hrana, evo na kom mestu bi bila Srbija
TasteAtlas bio je inspirisan Evrovizijom, zbog čega je napravio listu najbolje hrane u Evropi.

Petrovački kulen se tako našao na 7. mestu.
Na prvom mestu je norveški losom, zatim pica napolitana, britanski sladoled, iberijska pršuta, pastel de nata i kalamata masline iz Grčke.
"Kada bi se na Evroviziji birala hrana, kome biste dali 12, 10, 8 poena?", napisali su opisu.
Možda vas zanima:

PESMU JE PISAO MIKA ANTIĆ Ljiljana je bila prva predstavnica Jugoslavije na Evroviziji, a domaćini ih nisu srdačno dočekali iz jednog razloga (VIDEO)
U Kanu, gde se te godine održavalo takmičenje, međutim, nisu ih dočekali srdačno…

ČUVENI SAJT OBJAVIO SPISAK Čak tri srpska specijaliteta među najboljih 50 na svetu, možete li da pogodite koja?
Prva tri mesta zauzele su vrste šunke iz Španije pod nazivom hamon.
Možda vas zanima:

PESMU JE PISAO MIKA ANTIĆ Ljiljana je bila prva predstavnica Jugoslavije na Evroviziji, a domaćini ih nisu srdačno dočekali iz jednog razloga (VIDEO)
U Kanu, gde se te godine održavalo takmičenje, međutim, nisu ih dočekali srdačno…

ČUVENI SAJT OBJAVIO SPISAK Čak tri srpska specijaliteta među najboljih 50 na svetu, možete li da pogodite koja?
Prva tri mesta zauzele su vrste šunke iz Španije pod nazivom hamon.
Možda vas zanima:

PESMU JE PISAO MIKA ANTIĆ Ljiljana je bila prva predstavnica Jugoslavije na Evroviziji, a domaćini ih nisu srdačno dočekali iz jednog razloga (VIDEO)
U Kanu, gde se te godine održavalo takmičenje, međutim, nisu ih dočekali srdačno…

ČUVENI SAJT OBJAVIO SPISAK Čak tri srpska specijaliteta među najboljih 50 na svetu, možete li da pogodite koja?
Prva tri mesta zauzele su vrste šunke iz Španije pod nazivom hamon.
Kulen je suvomesni proizvod, koji se tradicionalno pravi u Vojvodini, gde postoje različite vrste kulena, najčešće zavisno od predela ili mesta gde ih prave, a neki od najpoznatijih su: bački kulen, sremski domaći kulen i petrovački kulen.
Petrovački kulen se oduvek proizvodi na isti način, a se sastoji od svinjskog mesa, soli, uz dodatke ljute paprike, pastoznog belog luka, samlevenog kima, i malo šećera.
Dimi se dve nedelje hladnim dimom suvog drveta koštunjavog voća. Posle dimljenja kulen se suše na tavanu.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

Stari recept za bakinu štrudlu: Da vam kuća zamiriše na dom, spremite ovaj nezaboravni desert
Umesto mlevenih oraha možete da koristite mleveni mak
Komentari(0)