Kada bi se na Evroviziji birala hrana, evo na kom mestu bi bila Srbija
TasteAtlas bio je inspirisan Evrovizijom, zbog čega je napravio listu najbolje hrane u Evropi.
Petrovački kulen se tako našao na 7. mestu.
Na prvom mestu je norveški losom, zatim pica napolitana, britanski sladoled, iberijska pršuta, pastel de nata i kalamata masline iz Grčke.
"Kada bi se na Evroviziji birala hrana, kome biste dali 12, 10, 8 poena?", napisali su opisu.
Možda vas zanima:
I DANAS JE SLIČNO: Našoj prvoj predstavnici na Evroviziji pesmu je pisao Mika Antić, čim je stigla krenule su prozivke!
Devojka iz skromne socijalističke zemlje nije dočekana baš blagonaklono u svetu glamura...
PESMU JE PISAO MIKA ANTIĆ Ljiljana je bila prva predstavnica Jugoslavije na Evroviziji, a domaćini ih nisu srdačno dočekali iz jednog razloga (VIDEO)
U Kanu, gde se te godine održavalo takmičenje, međutim, nisu ih dočekali srdačno…
Možda vas zanima:
I DANAS JE SLIČNO: Našoj prvoj predstavnici na Evroviziji pesmu je pisao Mika Antić, čim je stigla krenule su prozivke!
Devojka iz skromne socijalističke zemlje nije dočekana baš blagonaklono u svetu glamura...
PESMU JE PISAO MIKA ANTIĆ Ljiljana je bila prva predstavnica Jugoslavije na Evroviziji, a domaćini ih nisu srdačno dočekali iz jednog razloga (VIDEO)
U Kanu, gde se te godine održavalo takmičenje, međutim, nisu ih dočekali srdačno…
Možda vas zanima:
I DANAS JE SLIČNO: Našoj prvoj predstavnici na Evroviziji pesmu je pisao Mika Antić, čim je stigla krenule su prozivke!
Devojka iz skromne socijalističke zemlje nije dočekana baš blagonaklono u svetu glamura...
PESMU JE PISAO MIKA ANTIĆ Ljiljana je bila prva predstavnica Jugoslavije na Evroviziji, a domaćini ih nisu srdačno dočekali iz jednog razloga (VIDEO)
U Kanu, gde se te godine održavalo takmičenje, međutim, nisu ih dočekali srdačno…
Kulen je suvomesni proizvod, koji se tradicionalno pravi u Vojvodini, gde postoje različite vrste kulena, najčešće zavisno od predela ili mesta gde ih prave, a neki od najpoznatijih su: bački kulen, sremski domaći kulen i petrovački kulen.
Petrovački kulen se oduvek proizvodi na isti način, a se sastoji od svinjskog mesa, soli, uz dodatke ljute paprike, pastoznog belog luka, samlevenog kima, i malo šećera.
Dimi se dve nedelje hladnim dimom suvog drveta koštunjavog voća. Posle dimljenja kulen se suše na tavanu.
Zaboravljeni recept koji su naše bake znale napamet: Specijalitet s juga Srbije prste da poližete
Ovu pitu sa juga Srbije morate da napravite.
OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Stari recept za mađarske palačinke opet osvaja srca srpskih domaćica! Uopšte ih ne prave kao mi, evo u čemu je caka
Recept mađarskih domaćica za ređane palačinke odmah zabeležite u sveske
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Komentari(0)