NAJSOČNIJA ŠTRUDLA SA JABUKAMA: Ovakav fil samo naše bake znaju da naprave - mekana i neobična
Najsočniju štrudlu sa jabukama samo naše bake znaju da naprave, ispadne mekana i neobična

Naše bake mogu da se pohvale zavidnim umećem kada su u pitanju testa, torte, kolači...
Ne možemo da poreknemo i da Bugarke prave najukusnije kiflice koje se mekoćom tope u ustima, a još ako uz njih uzmete jogurt ili neki namaz to je pun pogodak.
Dok smo bili deca redovno smo jeli štrudlu sa makom, ali ispred vas je sada najsočnija i to sa jabukama.
Nijedna ne može da joj parira, a u to ćete se i sami uveriti.
Sastojci i recept su tu:
3 do 4 kašike griza
500g. gotovih kora za pitu
1 kašičica cimeta
1,5kg. jabuka
200g. suvog grožđa
160g. šećera
Sok od 1/2 limuna
Za preliv:
4 kašike griza
4 jaja
100 do 120ml. ulja
100g. šećera
250ml. jogurta
1 prašak za pecivo
2 kesice vanil šećera
Priprema:
Jabuke oljuštite, iseckajte i stavite u dublji tiganj da se prodinstaju.
Dodajte cimet, a potom i suvo grožđe, malo limunovog soka i šećer.
U činiji umutite jaja, šećer, vanil šećer, jogurt, griz, prašak za pecivo.
Koru premažite sa prelivom, pa stavite drugu koru i preliv, pa treću koru i preliv, pa zatim stavite fil od jabuka, umutajte i stavite u tepsiju.
Kada umotate tri štrudle, ispecite ih na 200 stepeni oko 25 minuta.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
Komentari(0)