NAJSOČNIJA ŠTRUDLA SA JABUKAMA: Ovakav fil samo naše bake znaju da naprave - mekana i neobična

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Najsočniju štrudlu sa jabukama samo naše bake znaju da naprave, ispadne mekana i neobična

štrudla sa jabukama
Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Naše bake mogu da se pohvale zavidnim umećem kada su u pitanju testa, torte, kolači...

Ne možemo da poreknemo i da Bugarke prave najukusnije kiflice koje se mekoćom tope u ustima, a još ako uz njih uzmete jogurt ili neki namaz to je pun pogodak.

Dok smo bili deca redovno smo jeli štrudlu sa makom, ali ispred vas je sada najsočnija i to sa jabukama.

Nijedna ne može da joj parira, a u to ćete se i sami uveriti.

Sastojci i recept su tu:

3 do 4 kašike griza

500g. gotovih kora za pitu

1 kašičica cimeta

1,5kg. jabuka

200g. suvog grožđa

160g. šećera

Sok od 1/2 limuna

Za preliv:

4 kašike griza

4 jaja

100 do 120ml. ulja

100g. šećera

250ml. jogurta

1 prašak za pecivo

2 kesice vanil šećera

Priprema:

Jabuke oljuštite, iseckajte i stavite u dublji tiganj da se prodinstaju.

Dodajte cimet, a potom i suvo grožđe, malo limunovog soka i šećer.

U činiji umutite jaja, šećer, vanil šećer, jogurt, griz, prašak za pecivo.

Koru premažite sa prelivom, pa stavite drugu koru i preliv, pa treću koru i preliv, pa zatim stavite fil od jabuka, umutajte i stavite u tepsiju.

Kada umotate tri štrudle, ispecite ih na 200 stepeni oko 25 minuta.


Komentari(0)

Loading