Pastirski doručak sa jajima i slaninom

Lepote Srbije

11:00

Gastronomija 0

Pastirski doručak je jak, gurmanski doručak koji će vam dati energiju za ceo dan.

pastirski doručak
Printscreen/Youtube

Pastirski doručak je vrlo jak i sadrži jaja i slaninu, pa ćete biti puni energije ceo dan. Možda ćete želeti da isprobate i cezar sendvič sa pohovanom piletinom. Pastirski doručak se lako može prilagoditi vašim ukusima. Slobodno koristite kobasicu umesto slanine. Evo kako da napravite pastirski doručak sa jajima i slaninom!

Sastojci:

340 g slanine, sitno iseckane

1 srednji luk, iseckan
850 g smrznutog iseckanog krompira, odmrznutog
8 velikih jaja
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
1 šolja iseckanog kačkavalja

Recept za pastirki doručak

Korak 1

Propržite slaninu i luk

Za pastirski doručak prvo u velikom tiganju pržite slaninu i luk na srednjoj temperaturi dok slanina ne postane hrskava. Ocedite, ostavite 1/4 šolje ulja u tiganju.

Korak 2

Umešajte krompir, dodajte jaja

Umešajte krompir. Kuvajte, otkriveno, na srednjoj vatri, oko 10 minuta. Okrenite krompir. Sa zadnjom stranom kašike napravite 8 ravnomerno raspoređenih udubljenja u mešavini krompira. U svaku rupu razbijte 1 jaje. Pospite solju i biberom.

Korak 3

Pecite i pospite sirom

Pecite poklopljeno na tihoj temperaturi dok se jaja ne stegnu i krompir ne omekša, oko 10 minuta. Pospite sirom, ostavite da odstoji dok se sir ne otopi. Uživajte u pastirskom doručku!

(Mondo)

Komentari(0)

Loading