Pastirski doručak sa jajima i slaninom
Pastirski doručak je jak, gurmanski doručak koji će vam dati energiju za ceo dan.

Pastirski doručak je vrlo jak i sadrži jaja i slaninu, pa ćete biti puni energije ceo dan. Možda ćete želeti da isprobate i cezar sendvič sa pohovanom piletinom. Pastirski doručak se lako može prilagoditi vašim ukusima. Slobodno koristite kobasicu umesto slanine. Evo kako da napravite pastirski doručak sa jajima i slaninom!
Sastojci:
340 g slanine, sitno iseckane
1 srednji luk, iseckan
850 g smrznutog iseckanog krompira, odmrznutog
8 velikih jaja
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
1 šolja iseckanog kačkavalja
Recept za pastirki doručak
Korak 1
Propržite slaninu i luk
Za pastirski doručak prvo u velikom tiganju pržite slaninu i luk na srednjoj temperaturi dok slanina ne postane hrskava. Ocedite, ostavite 1/4 šolje ulja u tiganju.
Korak 2
Umešajte krompir, dodajte jaja
Umešajte krompir. Kuvajte, otkriveno, na srednjoj vatri, oko 10 minuta. Okrenite krompir. Sa zadnjom stranom kašike napravite 8 ravnomerno raspoređenih udubljenja u mešavini krompira. U svaku rupu razbijte 1 jaje. Pospite solju i biberom.
Korak 3
Pecite i pospite sirom
Pecite poklopljeno na tihoj temperaturi dok se jaja ne stegnu i krompir ne omekša, oko 10 minuta. Pospite sirom, ostavite da odstoji dok se sir ne otopi. Uživajte u pastirskom doručku!
(Mondo)

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)