Pastirski doručak sa jajima i slaninom
Pastirski doručak je jak, gurmanski doručak koji će vam dati energiju za ceo dan.
Pastirski doručak je vrlo jak i sadrži jaja i slaninu, pa ćete biti puni energije ceo dan. Možda ćete želeti da isprobate i cezar sendvič sa pohovanom piletinom. Pastirski doručak se lako može prilagoditi vašim ukusima. Slobodno koristite kobasicu umesto slanine. Evo kako da napravite pastirski doručak sa jajima i slaninom!
Sastojci:
340 g slanine, sitno iseckane
850 g smrznutog iseckanog krompira, odmrznutog
8 velikih jaja
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
1 šolja iseckanog kačkavalja
Recept za pastirki doručak
Korak 1
Propržite slaninu i luk
Za pastirski doručak prvo u velikom tiganju pržite slaninu i luk na srednjoj temperaturi dok slanina ne postane hrskava. Ocedite, ostavite 1/4 šolje ulja u tiganju.
Korak 2
Umešajte krompir, dodajte jaja
Umešajte krompir. Kuvajte, otkriveno, na srednjoj vatri, oko 10 minuta. Okrenite krompir. Sa zadnjom stranom kašike napravite 8 ravnomerno raspoređenih udubljenja u mešavini krompira. U svaku rupu razbijte 1 jaje. Pospite solju i biberom.
Korak 3
Pecite i pospite sirom
Pecite poklopljeno na tihoj temperaturi dok se jaja ne stegnu i krompir ne omekša, oko 10 minuta. Pospite sirom, ostavite da odstoji dok se sir ne otopi. Uživajte u pastirskom doručku!
(Mondo)
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
Komentari(0)