Pastirski doručak sa jajima i slaninom
Pastirski doručak je jak, gurmanski doručak koji će vam dati energiju za ceo dan.
Pastirski doručak je vrlo jak i sadrži jaja i slaninu, pa ćete biti puni energije ceo dan. Možda ćete želeti da isprobate i cezar sendvič sa pohovanom piletinom. Pastirski doručak se lako može prilagoditi vašim ukusima. Slobodno koristite kobasicu umesto slanine. Evo kako da napravite pastirski doručak sa jajima i slaninom!
Sastojci:
340 g slanine, sitno iseckane
1 srednji luk, iseckan
850 g smrznutog iseckanog krompira, odmrznutog
8 velikih jaja
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
1 šolja iseckanog kačkavalja
Recept za pastirki doručak
Korak 1
Propržite slaninu i luk
Za pastirski doručak prvo u velikom tiganju pržite slaninu i luk na srednjoj temperaturi dok slanina ne postane hrskava. Ocedite, ostavite 1/4 šolje ulja u tiganju.
Korak 2
Umešajte krompir, dodajte jaja
Umešajte krompir. Kuvajte, otkriveno, na srednjoj vatri, oko 10 minuta. Okrenite krompir. Sa zadnjom stranom kašike napravite 8 ravnomerno raspoređenih udubljenja u mešavini krompira. U svaku rupu razbijte 1 jaje. Pospite solju i biberom.
Korak 3
Pecite i pospite sirom
Pecite poklopljeno na tihoj temperaturi dok se jaja ne stegnu i krompir ne omekša, oko 10 minuta. Pospite sirom, ostavite da odstoji dok se sir ne otopi. Uživajte u pastirskom doručku!
(Mondo)
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Komentari(0)