Domaće kifle punjene svežim voćem
Napravite mekane kifle punjene voćem koje možete da jedete i za doručak, večeru, ali i kao užinu.
Kifle i kiflice možete da pravite u slatkoj ili slanoj varijanti, sve zavisi od vašeg ukusa. Ono što je bitno jeste da lepo umesite testo kako bi kifle bile mekane. Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za kifle punjene voćem, a ako ispratite sve korake, garantovano će vam uspeti.
Sastojci:
- 50 ml tople vode
- 9 g suvog kvasca
- 1 kašika + 70 g šećera
- 250 ml toplog mleka
- 70 g putera
- 650 g brašna
- 3 jajeta
- 60 g kisele pavlake
- 1 kašičica soli
- 20 ml ulja
- smokve ili neko drugo voće po izboru
- Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
Recept za kifle punjene voćem:
Korak 1
Umesite testo
Pomešajte toplu vodu, kvasac i jednu ravnu kašiku šećera, pa dobro sjedinite. Ostavite nekih 10 minuta da se kvasac aktivira. Za to vreme istopite puter u toplom mleku, pa dodajte 100 g prosejanog brašna i promešajte. U drugoj posudi umutite jaja, pa dodajte 70 g šećera i kiselu pavlaku i sve dobro sjedinite. U smesu sa jajima dodajte aktvirani kvasac i promešajte, pa dodajte ohlađenu smesu sa brašno i sjedinite. Zatim dodajte preostalo prosejano brašno (550 g) i so i umesite testo. Na kraju sipajte ulje, još malo mesite i pokrijte testo providnom folijom, pa ostavite da nadođe sat vremena.
Korak 2
Oblikujte testo
Podelite testo na 9 jednakih delova i oblikujte loptice. Zatim ih pokrijte i ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Lopticu od testa malo prsti i oklagijom razvucite u tanak krug, pa na sredinu stavite očišćenu smokvu. Podignite krajeve i onda i spojite (kao kalconu da pravite). Prstima lepo zatvorite. Na isti način oblikujte kifle od svih loptica od testa.
Možda vas zanima:
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
Možda vas zanima:
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
Možda vas zanima:
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
Napomena: Umesto smokvi, možete da koristite bilo koje drugo voće, samo ga prethodno očistite.
Korak 3
Pecite kifle
Poređajte kifle na pleh obložen pek papirom, pa pokrijte i ostavite da odstoje još 15 minuta. Umutite žumance sa mlekom, pa premažite kifle i zasecite svaku nožem. Napravite 3 reza na kifli. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Stvar Ukusa
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
Komentari(0)